Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов коментира представянето на "армейците" в Лига на конференциите. Бившият треньор анализира поражението от Бодьо/Глимт и също така обяви, че оттук насетне "червените" трябва да хвърлят всички сили в битката за титлата. Ето какво каза още той пред колегите от "Тема Спорт":

Алън Пардю: Нормално ли е собственикът на Лудогорец да държи телевизионните права?

Алън Пардю: Нормално ли е собственикът на Лудогорец да държи телевизионните права?

С тях се гоним с точките, коментира той

"Загубата на ЦСКА в Норвегия до голяма степен бе очаквана и със сигурност от нея не трябва да се правят трагедии. Но е задължително да се извлекат правилните изводи. Остава да видим дали те ще бъдат направени...

"Армейците" играха при много лоши и до голяма степен непознати за тях условия. Освен това срещнаха доста силен противник, който с всеки свой мач в евротурнирите показва нагледно каква е формулата за създаването на силен отбор. Дългото пътуване до Норвегия, предхождащо дербито за първото място в България срещу Лудогорец, даде урок на ЦСКА каква политика трябва да следва един клуб.

Снежна буря забавила полета на ЦСКА от Бодьо

Снежна буря забавила полета на ЦСКА от Бодьо

В крайна сметка, след две отлагания, чартърът на "армейците" все пак отлетя

Макар че Стойчо Младенов бе заложил на по-дефанзивна тактика, игровият му план, доколкото личеше такъв, можеше да бъде разрушен още в третата минута, когато домакините стигнаха до 100-процентово положение. За дебютните 10 минути на срещата Бодьо разви няколко красиви многоходови комбинации, на които армейците трудно намираха отговор

Те така и не успяха да наложат контрол над топката в първата част, като единствено търсеха Кайседо с дълги пасове. В пореден двубой през този сезон тимът не показа ясна идея как да търси победата. Вината за това обаче не трябва да пада върху Стойчо Младенов. Напротив, той е с най-малка такава. Поемайки отбор след началото на сезона, винаги имаш нужда от време за работа с футболистите, в което да им предадеш своите изисквания. Тази есен за ЦСКА такива периоди няма. Тимът играе мачове през три дни, като не може да си позволи да навлиза в негативни серии и трябва да е максимално прагматичен. Именно това предопределя и подхода на Младенов.

Елитен френски клуб пожела основен футболист на ЦСКА

Елитен френски клуб пожела основен футболист на ЦСКА

Договорът на Брадли Мазику изтича през лятото

През второто полувреме на мача с Бодьо армейците стабилизираха представянето си и дори в първия четвърт час след почивката доминираха. След това обаче на Стойчо му се наложи да направи смени, за да съхрани част от ключовите си играчи за важната битка с Лудогорец. Все пак въпреки че не трябва да е така, мачът с Бодьо бе без значение. След рокадите играта на ЦСКА отново изгуби фокус което е поредната лоша новина за треньора, която се потвърждава от няколко седмици насам - тимът не разполага с адекватна конкуренция на някои постове.

Сега за ЦСКА предстои пряк сблъсък за първото място у нас с друг отбор, който не следва ясна стратегия - Лудогорец. И ако на двата претендента за титлата нещата в България по-скоро им се получават, то в Европа липсата на политика лъсва. "Армейците" имаха шанса отблизо да сверят часовника си и след като вече нямат никакви шансове за продължаване напред в Лигата на конференциите, са длъжни да хвърлят всички усилия в борбата за титлата. Прекият конкурент е силно разклатен, а "червените" получиха конкретен пример как трябва да се прави футбол. Бодьо даде урок на ЦСКА по няколко направления. Но най-важното от тях е дългосрочното доверие към екип от професионалисти, а не смени през няколко месеца".

Младенов: Направихме промени, за да мислим за следващия мач в първенството

Младенов: Направихме промени, за да мислим за следващия мач в първенството

Той е срещу Лудогорец