Двама от основните футболисти на ЦСКА, които лекуваха контузии след европейски мачове на тима, ще се завърнат в игра в шампионатното домакинство срещу Ботев Пловдив, което ще се изиграе в неделя от 19:15 часа.

Жорди Кайседо получи травма в рамото по време на двубоя с Бодьо/Глимт, а Тибо Вион бе заменен принудително в плейофа реванш за влизане в групите на Лигата на конференциите срещу Виктория Пилзен заради проблеми с глезена. Те се оказаха сериозни и наложиха операция. След нея универсалният футболист носи за известно време специален ботуш, който да обездвижи крака му, а в последните седмици се подготвяше във фитнеса.

2021-ва година ще бъде още по-добра финансово за ЦСКА

2021-ва година ще бъде още по-добра финансово за ЦСКА

ЦСКА очаква по-големи приходи от всички, които регистрира през 2020 година.

И двамата футболисти вече тренират с основната група на армейците на подготвителния лагер в Банско и ще могат да вземат участие в сблъсъка с канарчетата, пише "Тема спорт".

Най-вероятно ще започнат като титуляри. За французина това е от голяма важност, защото му липсва игрова практика, а желанието на Стойчо Младенов е той да бъде напълно готов за битката със Заря Луганск, която е едва четири дни след мача с Ботев. Вион вече веднъж мина по този път. В началото на кампанията отново лекуваше травма. Завърна се като титуляр в шампионатния двубой срещу Пирин и 4 дни по-късно бе в стартовия състав за домакинството на Пилзен, когато отново се контузи.

Все още не ясно дали френският универсален боец ще действа отдясно на отбраната, или в центъра на халфовата линия. Припомняме, че наказан за срещата с Ботев е Жеферсон, който получи червен картон при гостуването на Царско село в последния кръг.