ЦСКА регистрира приходи от над 22 милиона лева за 2020 година и за пръв път от много време излиза на печалба. За радост на привържениците на клуба това изглежда не е единичен фойерверк, а по-скоро се превръща в тенденция.

С бързи сметки можем да достигнем до извода, че на "Българска армия" очакват още по-добра финансово 2021 година, твърди "Тема спорт". Само от евроучастието дотук в касата на "армейците" постъпиха около 8 милиона лева. А предсточт още 4 двубоя от Лигата на конференциите, всеки от които може да доведе до допълнителна печалба. Всяко равенство носи 330 000 лева, а победа - 1 милион.

ЦСКА на печалба за 2020-а година, Лудогорец и Левски на загуба от 4 милиона лева

ЦСКА на печалба за 2020-а година, Лудогорец и Левски на загуба от 4 милиона лева

Вижте подробности

Освен това от началото на годината ЦСКА се раздели с няколко футболисти, за чиито права получи или предстои да получи доста респектиращи суми. 7 милиона за преминаването на Али Соу в Ростов, 600 хиляди за трансфера на Санкаре в Панатинайкос, 2 милиона за Тиаго, който замина за Саудитска Арабия и около 2 милиона за наемите на Антов в Болоня и Монца. Общо около 12 милиона.

Като прибавим и над 4 милиона, които генералният спонсор WINBET налива в клуба след подновяването на договора между двете страни това лято, можем да заключим, че само от тези пера ЦСКА очаква по-големи приходи от всички, които регистрира през 2020 година.