Бразилецът Маурисио Гарсес де Жезус е първото ново попълнение на ЦСКА в зимната селекция, съобщиха "армейците" на официалния си сайт. След нелеки преговори, ръководството на "армейците" успя да се договори с досегашния му тим Бруске. Първоначално играчът ще бъде под наем, но ако се представи на ниво, от ЦСКА са си гарантирали опция да откупят изцяло състезателните му права.

Гарсес, както е футболното му име, в средата на март ще навърши 25 години. Той е висок 184 см. и се изявява предимно като ляво крило, но може да оперира по целия фронт на атаката.

Снимка 560058

Източник: cska.bg

През изминалата календарна 2021 година футболистът се представи отлично в силния шампионат на Серия Б. В това първенство, където понастоящем се подвизават традиционно популярните Ботафого, Васко да Гама, Крузейро и Коритиба, играчът вкара общо 8 гола за клуба си във всички надпревари, добавяйки и няколко асистенции.

Бразилецът премина днес медицински прегледи в столицата и подписа личния си договор, след което веднага отпътува за Алания, където червените водят своята подготовка.

ЦСКА плаща малко над 100 000 евро наем за Маурисио Гарсес

ЦСКА плаща малко над 100 000 евро наем за Маурисио Гарсес

24-годишният футболист идва от втородивизионния Бруске