Капитанът на ЦСКА - Николай Бодуров е на мнение, че напрежението е съсипало вече бившия треньор на клуба - Нестор ел Маестро. Бранителят признава, че под негово ръководство "армейците" не са играли така, както искат феновете - зрелищно и нападателно.

Според национала смяната на младия специалист с Любо Пенев се е случила в точния момент. За него той е един от най-добрите наставници, с които е работил през своята професионална кариера. Бодуров обаче помоли "червените" фенове за търпение, тъй като на тима му трябва време, за да се нагоди към изискванията на легендарния нападател.

Мишел Платини пред ТОПСПОРТ: Любо Пенев обича ЦСКА и ще насочи отбора към правилния път

Мишел Платини пред ТОПСПОРТ: Любо Пенев обича ЦСКА и ще насочи отбора към правилния път

"Ако в клуба има нещо, което не е както трябва, той ще го поправи"

"Напрежението съсипа Ел Маестро. Аз съм говорил неведнъж с него. Той е млад и перспективен треньор, но не се е калил. Когато пристигна, му казах, че ЦСКА е друга орбита, че тук изискванията от всички са големи, че има натиск от медии и фенове. Нестор ел Маестро ми отговори, че това не го притеснява и че е готов за подобни предизвикателства. Но се оказа, че явно не е бил готов...

Под негово ръководство отборът не играеше така, както искат феновете - зрелищно и нападателно. Но въпреки това ние все още имаме шансове и за титлата, и за купата. Искам обаче да подчертая, че въпреки всичко Ел Маестро го чака добро бъдеще. Убеден съм, че ще се развие и ще се докаже през годините. Да, стилът му не е зрелищен, но той ще успее. Не са един и двама треньорите, които залагат на дефанзивната игра и печелят титли и купи", заяви Бодуров пред колегите от "Блиц".

ЦСКА стартира с двама младоци на "Тича"

ЦСКА стартира с двама младоци на "Тича"

Любо Пенев ще прекроява защитата срещу Черно море

"Категорично! Той е най-точният треньор в момента. Разбира футбола, работил съм преди с него, един от най-добрите, които са ми били треньори. И нещо, което никак не е маловажно, даже напротив - Пенев е цесекар и се върна у дома. Публиката безкрайно много го обича, но аз искам да предупредя феновете. Нека не бързат, нека имат търпение, защото с магическа пръчка няма как да стане от днес за утре.

Нека запалянковците се заредят с позитивизъм. Ето срещу Етър играхме слабо, защото сме в процес на трансформиране от един на друг стил на игра. Любо залага на офанзивния футбол, на атаките, а при Нестор беше обратното. За да променим облика си, ни трябват още малко тренировки и обиграване. Въпросният атакуващ стил приляга на ЦСКА. Някак си не ни отива да се браним по време на домакинските ни мачове", добави той.

ЦСКА ще възражда кариерата на Александър Тонев

ЦСКА ще възражда кариерата на Александър Тонев

Любо Пенев иска да види какво е състоянието на крилото