Мишел Платини е преминал през отборите на ЦСКА и Лудогорец, но е категоричен във всяко свое интервю, че никога не би облякъл фланелката на Левски. С оглед смените на треньорите в "червения" и "синия" клуб, ТОПСПОРТ се свърза с бразилеца, за да даде своето мнение дали тези промени са положителни и вярва ли, че "орлите" могат да бъдат свалени от шампионския трон за първи път от седем години насам.

През миналия сезон, нападателят има доста успешна година с бразилския Анаполис, който става шампион, а Платини - голмайстор на своя отбор.

Любо Пенев: Ще има промени в ЦСКА, Боби Михайлов се задържа прекалено много в УЕФА
Обновена

Любо Пенев: Ще има промени в ЦСКА, Боби Михайлов се задържа прекалено много в УЕФА

ЦСКА отстъпи на Етър с 0:1 в контрола

Здравей, Мишел! Какво се случва с теб в момента?

- Все още играя в родината си - част съм от Анаполис. През миналата година бяхме шампиони, а аз станах голмайстор на отбора. Надявам се и през настоящия сезон да се поздравим със същия успех.

Снимка 406020

Източник: Instagram

Успяваш ли да следиш какво се случва в българското първенство?

- Да, старая се да чета вашия сайт, за да съм в час какво се случва в България.

Преди броени дни, ръководството на ЦСКА замени Нестор ел Маестро с Любослав Пенев. За добро ли е тази промяна преди началото на новия полусезон в Първа лига, според теб?

- Да, мисля че е за добре тази промяна на треньора. Понякога тези смени могат да направят значителна разлика в един клуб и в представянето на отбора. Веднага се променя атмосферата в съблекалнята, а и играчите, които не са били достатъчно мотивирани, вече имат повече стимул да се докажат. 

Може ли да очакваме неочакваното от Левски?

Може ли да очакваме неочакваното от Левски?

Титулярният състав изглежда ясен, оттук насетне всичко е в ръцете на Дерменджиев

Ти вече си работил с Любо Пенев. Какви са впечатленията ти и той ли е правилният човек за ЦСКА на този етап?

- Според някои хора, Пенев има труден характер, но аз смятам, че е много добър, както като човек, така и като треньор. Ако в клуба има нещо, което не е както трябва, то той е най-правилният избор, за да поправи нещата. Ще насочи отбора към правилния път. Разбира се, ръководството и футболистите трябва да вярват, че той може да си свърши работата. Надявам се, че ще даде най-доброто от себе си. Все пак той също обича ЦСКА.

Снимка 406019

Източник: Instagram

Скоро започва новият полусезон. Какво можем да очакваме от този ЦСКА, според теб?

- Надявам се ЦСКА да успее да стопи разликата с Лудогорец и да стане шампион. Феновете го заслужават. Вече мина достатъчно време без титла. Но, ако трябва да сме реалисти, в Разград разполагат с всичко нужно, за да станат шампиони отново.

В борбата за първите места е и Левски, който също има нов старши треньор в лицето на Георги Дерменджиев, с който се засякохте в Лудогорец. Ще бъде ли толкова успешен и на "Герена", колкото беше при "орлите"?

- Дерменджиев също е много добър човек и треньор. Работата му в Левски ще е различна от тази в Лудогорец. В Разград той разполагаше с всичко нужно, за да бъде успешен - футболисти, условия... Напрежението на "Герена" обаче, е много по-голямо и идва от всички страни - от ръководство, от фенове. "Сините" също искат да станат шампиони, независимо, че изостават от първото място и в края на есенния полусезон не се представиха толкова убедително. Въпреки това, мисля че той ще се справи успешно в Левски. 

Мишел Платини пред ТОПСПОРТ: Избрах ЦСКА пред Левски, ще се върна в България!

Мишел Платини пред ТОПСПОРТ: Избрах ЦСКА пред Левски, ще се върна в България!

"Не съжалявам, че смених "армейците" с Лудогорец"