Дузпата, отсъдена за Арда в добавеното време срещу ЦСКА, със сигурност ще остане в историята. Тя беше най-късната и същевременно най-фаталната от всички, свирени срещу "червените" на стадион "Българска армия" в шампионатни мачове.

С нея тимът от Кърджали стигна до скъпоценна точка и отдалечи още повече тима на Любо Пенев от първото място, пише "Мач Телеграф".

Тодор Янчев: Мечтая да бъда треньор на ЦСКА

Тодор Янчев: Мечтая да бъда треньор на ЦСКА

"Отборът ми липсва"

ЦСКА играе вече 72 години на своя стадион, а любопитното е, че за този период бяха отсъдени общо точно 50 дузпи във вреда на "червените". 51-ата - тази за Арда, обаче съчетава в себе си две неща в едно. Няма друга, която да е отсъждана толкова късно в мача и да е променила знака в него.

Нещо повече - огромна част от тези 11-метрови удари са отсъждани при победи за ЦСКА. Доста от тях са дори разгромни, а и в немалко случаи в същите мачове от бялата точка са стреляли и "червените".

Има само един мач, в който са били отсъждани дори две дузпи във вреда на 31-кратните шампиони, без за тях да е дадена такава. Този двубой се игра преди 11 години. В него ЦСКА победи Локомотив (Пловдив) с 3:2. След като резултатът стана 3:0, съдията Станислав Тодоров даде две дузпи за "черно-белите", които бяха реализирани от Здравко Лазаров.

Интересно е и това, че има още една дузпа в историята на стадиона в Борисовата градина, която е дадена при 1:0 за ЦСКА, вкарана е от госта, а мачът е завършил 1:1. Въпросният мач е игран на същата дата като този с "Арда" - 10 април. Годината е 1993-а. Тогава Йордан Боздански от Пирин е точен и "орлетата" си заминават с една точка. Минутата обаче е доста по-ранна - 66-ата. Общо мачовете, които ЦСКА е загубил на "Армията" с голове на съперника от дузпа, са 5.

Двама от ЦСКА до последно под въпрос за мача на сезона

Двама от ЦСКА до последно под въпрос за мача на сезона

"Червените" заминават във вторник за Русе