ЦСКА официално представи своя нов треньор. Очаквано - това е Нестор Ел Маестро. Сърбинът сподели първите си впечатления от "червените" и разкри дали ще бъдат привличани още футболисти на "Армията".

Специалистът обеща, че още през януари ще говори български, за да може максимално добре да се разбира с футболистите и с останалите хора в клуба.

ЦСКА отмъкна Данте Стипица под носа на Левски! "Червените" представиха и Стивън Перейра

ЦСКА отмъкна Данте Стипица под носа на Левски! "Червените" представиха и Стивън Перейра

Първи две нови попълнения на "Армията"

Ето най-важните акценти от пресконференцията на новия наставник:

Снимка 360702

Източник: LAP.bg

"Очевидно съм много щастлив и горд да бъда треньор на ЦСКА. Един гигантски клуб, познат в целия свят, от който са излезли многобройни легенди. Виждам и г-н Пенев, който е сред нас, благодаря за уважението. Феновете тук са удивителни, както всички знаете. Въодушевен съм от това, което ни очаква през новия сезон.

Вече съм под доста голям стрес, няма нужда да ме подлагате на още повече. Знам къде съм попаднал. Истината е, че нещата се развиха доста бързо през последните дни, но ще се стремим да направим много силен отбор за следващия сезон.

Чистка в ЦСКА! Барт и още четирима са освободени от клуба!

Чистка в ЦСКА! Барт и още четирима са освободени от клуба!

Вижте имената им тук

Моят стил на игра е печеливш. Старая се да печеля колкото се може повече мачове, повече победи от миналата година, от останалите отбори. За мен футболът се гради основно на конкуренцията, на резултатите. Именно затова живея и се надявам да ги постигна с моя отбор.

На този етап мой помощник ще е брат ми Никон и с него ще преценим дали ще има нужда от нови хора, които да работят с нас занапред.

Имам своите идеи за нови футболисти, вие имате вашите. Нещата се развиват бързо, но имаме доста координация с клуба и разбира се, че ще има нови попълнения. Времето ни притиска, но ще вземем важни решения.

Снимка 360700

Източник: LAP.bg

Имах няколко срещи с г-н Ганчев и първите ми впечатления са, че той е един мечтател и голям характер. Оптимистичен човек, позитивен. Аз съм същият.

Мисля, че вече знаете всичко за мен, след като имате интернет. Около 50% е вярно... Бил съм старши треньор само една година, нов съм още в тази професия, но футболът не ми е непознат. Работил съм в много отбори. Голям клуб като ЦСКА е голямо предизвикателство за мен. Със сигурност това е риск както за мен, така и за клуба. Ще видим как ще се развият нещата.

ЦСКА срещу Шахтьор (Донецк), вижте всички контроли в Австрия

ЦСКА срещу Шахтьор (Донецк), вижте всички контроли в Австрия

Потвърден е и мачът с Брьондби

Като за начало ще се постарая да науча български, което едва ли ще е толкова трудно за мен. Мисля, че през януари вече ще съм изпълнил тази задача. С футболистите ще се разбираме на какъвто език можем - испански, португалски...

Лугодорец е отборът за България, който е Байерн (Мюнхен) за Германия. Да си шампион седем поредни години не е случайно. Ще се борим. Нищо не се знае.

Знам, че Фернандо Каранга е много важен за ЦСКА. Надявам се да остане. Той не е единственият ключов играч за тима. Познавам отбора, доколкото е възможно за проучаване от три дни. Ще предавам своите знания на тренировките.

Никога досега не съм бил начело на отбор, който се бори в Европа и имам само 32 срещи като старши треньор. Това е факт. Въпреки това съм уверен в себе си, че мога да свърша работата, за която съм тук.

Снимка 360692

Източник: cska.bg

Никой от играчите от предишния ми клуб Спартак (Търнава) не попада в плановете ни за селекцията на ЦСКА, тъй като футболистите не отговарят на нивото на "червените".

Всички сте били в университет, за да учите журналистика, завършили сте, така че правете повече проучване преди да пишете разни статии. Не всичко, което четете е вярно, така че моля ви, уважавайте себе си. Интернет убива сериозната журналистика, убива много неща! Някой нещо някъде си пише и някой го копира и разпространява. Не правете копи - пейст.

Спартак (Търнава) винаги беше начело на класирането в първенството на Словакия. Направете разследване и вижте от къде идват тези информации. Идват от треньора на Ружомберок и най-вече от медиите в Братислава. Много добро момче, но много лош треньор. Гонят го отвсякъде, където се хване на работа. Идват от собственика на Слован (Братислава), който е най-големият медиен магнат в Словакия. Спартак (Търнава) стана шампион, което е равносилно Верея да стане шампион на България. Относно тази "информация" само можем да се посмеем, усмихнете се! Аз може да не съм най-добрият треньор в света, но пет кръга преди края на първенството имахме 13 точки преднина и спокойно мога да стана шампион без мръсни номера".

ЦСКА си върна петима преотстъпени

ЦСКА си върна петима преотстъпени

Ел Маестро ще решава бъдещето им в клуба