Налице са сериозни предпоставки за сблъсъци между фенове на ЦСКА и хървати. В Осиек се събират запалянковци на местния отбор, Хайдук и Динамо (Загреб), които се обединяват срещу привържениците на "червените". 

Преди минути пратениците на ТОПСПОРТ в града са били обградени от група ултраси на Осиек (мястото на снимката), които са ги помислили за фенове и са им поискали артикули на ЦСКА, които носят със себе си. След разговор и предоставената им журналистическа карта, хърватите са се отдръпнали, като през цялото време са се държали доста агресивно. 

Снимка 436773

Източник: topsport.bg

По-рано днес заместник-ръководителят на Република България в Загреб Никола Николов обяви, че от полицията са предприели всички необходими мерки, за да не се стигне до сблъсъци между привържениците на двата отбора.

С тима на ЦСКА пътуваха около десетина фенове, които са плътно до отбора през цялото време. Към Осиек се движат 60 автомобила със запалянковци на "червените". В момента те се намират на границата със Сърбия и са предвождани от полицейски кордон. 

Снимка 436774

Източник: topsport.bg

ТОПСПОРТ апелира привържениците на ЦСКА да не се поддават на провокации от страна на хърватските ултраси и да се движат заедно, на големи групи.

Припомняме, че подобно поведение от страна на местните имаше и при гостуването на Левски на Хайдук (Сплит). Тогава в Задар имаше запалена българска кола, а в Сплит групи фенове на Хайдук търсеха саморазправа с левскарите.

Ангел Домусчиев и Красиан Митев - пратеници на ТОПСПОРТ в Хърватия.

ЦСКА почете загиналите български герои край Вуковар

ЦСКА почете загиналите български герои край Вуковар

Легенди на клуба отдадоха почит пред тленните останки на 1027 загинали наши сънародници край Вуковар