На днешната дата - 2 май, ЦСКА разгромява Левски с 6:2. Това се случва в приятелска среща през 1964 г., която се състои по време на пауза в първенството, породена от контролния мач Румъния - България 2:1, игран ден по-късно от проверката между червени и сини.

В двубоя на националите взимат участие общо само двама играчи на ЦСКА (тогава ЦСКА Червено знаме) и Левски - Иван Вуцов и Борис Гаганелов. По същото време обаче друга формация, обявена като Отбор на София, гостува в Израел, за да играе с местния Хайфа. За мача с евреите са повикани Георги Аспарухов, Сашо Костов, Димитър Якимов и някои други звезди на "червените" и "сините".

Това става причина в състоялата се на 2 май среща между ЦСКА и Левски, заявена като Мач на дружбата, да играят и много резервни футболисти.

Мачът на дружбата се играе на стадион "Народна армия" (днес "Българска армия"), като и двата тима пускат всичко най-добро, с което разполагат.

ЦСКА е безпощаден, като още до почивката води с 5:0. Никола Ковачев - Тулата открива, сетне два гола вкарва Никола Цанев, последвани от попадения на Иван Колев и Стоичко Пешев.

През втората част "армейците" свалят темпото и Левски намалява на 2:5 с голове на Косатдин Радев и Александър Борисов. Ветеранът Иван Колев бележи втория си гол и фиксира крайното 6:2.

ЦСКА с информация за феновете преди мача срещу Хебър

ЦСКА с информация за феновете преди мача срещу Хебър

Ето каква е тя