Остават два кръга до края на родното първенство, а битката за титлата е все така неясна. Снощи ЦСКА си върна първото място, след като Лудогорец завърши 2:2 в Бистрица и "червените" имат точка аванс преди последните 2 препятствия. Борбата за 3-то място също виси на една точица, където ФК ЦСКА 1948 има минимален аванс пред Левски.

Нека разгледаме какво предстои до края на сезона и какво може да се случи.

34 кръг

ЦСКА - ФК ЦСКА 1948

Лудогорец - Левски

Снимка 585715

Източник: startphoto.bg

И четирите отбора, които са замесени в битката за медалите и квотите за Европа, ще се сблъскат един срещу друг още в следващия кръг. Залогът за всички е много голям и БФС трябва да направи мачовете да се играят по едно и също време. Така ще бъде най-честно.

Съществува вариант, при който ЦСКА може да стане шампион още в следващия кръг. Това ще се случи, ако "армейците" спечелят своя мач, а Левски успее да победи в Разград. Тогава "червените" ще са недостижими на върха с 4 точки аванс, а пък Левски ще бъде с 2 точки преднина в битката за бронза и директно класиране за евротурнирите.

Това е и единственият вариант, при който титлата ще бъде решена кръг преди края. Защото не е изключено пластовете още веднъж да бъдат разместени. При грешна стъпка от ЦСКА и победа на Лудогорец, разградчани отново ще бъдат на върха. Съществуват всякакви варианти и нито един не е изключен.

Последен кръг

Левски - ЦСКА

Черно море - Лудогорец

Снимка 614663

Източник: startphoto.bg

Какъв финал на сезона, а? Вечно дерби на Националния стадион "Васил Левски". Дерби, в което може да се решава съдбата на титлата и последната директна квота за евротурнирите. Преди година двата отбора играха финал за Купата на България, но това ще бъде още по-епично. Цял един сезон е заложен на карта. Всичките усилия могат да бъдат възнаградени, или пък светът ще се срути под краката ти. В същото време пък Лудогорец ще има гостуване във Варна, където винаги се играе изключително трудно. Каквито и сметки да се правят, трудно е да се прогнозира какво точно ще се случи.

ЦСКА е с едни гърди напред

Снимка 614664

Източник: startphoto.bg

Едно обаче е сигурно - ЦСКА влиза с предимство в този финален спринт и ако спечели двата си двубоя, тогава ще бъде безапелационен шампион и никой не може да измести "армейците" от лидерската позиция. Как го постигна ЦСКА? Постигна го с много постоянство. Много моменти през сезона могат да бъдат определени като ключови, за да бъде ЦСКА в тази позиция два кръга преди края, но за мен най-важният момент, който натежава сега, е безпрецедентната серия от 11 поредни победи като гост, които "червените" завоюваха. Абсолютен рекорд в цялата история на родното първенство, който едва ли някога може да бъде подобрен.

Сега обаче предстои най-трудното. "Червените" са в подножието на Еверест, на две бази от върха. Шерпи няма, няма кой да помогне. Всичко е в краката и главите на момчетата. Водени от Саша Илич, футболистите на ЦСКА трябва да внимават, защото пътят към върха е все така опасен. Поне облаците се разкараха и всички вече виждат крайната цел на хоризонта, а това е достатъчен стимул.