Защитникът на ЦСКА Християн Петров ще помни винаги датата 22.08.2021 година. Защото тогава той направи дебют за "червените" в официален мач. 19-годишният футболист започна като титуляр при победата над Пирин (Благоевград) с 1:0 и остана на терена до последния съдийски сигнал. Младокът се представи много добре и получи похвали от треньора Стойчо Младенов.

Петров е юноша на Локомотив (Пловдив) до лятото на 2017, след което преминава в школата на ЦСКА. Играе като централен защитник. През сезон 2019/2020 тренира с първия състав и дори е в групата за контролни срещи през октомври 2019. През януари 2020 е даден под наем на Литекс. В края на май, след паузата поради извънредното положение в страната във връзка с епидемията от коронавирус, е повикан да тренира с първия тим на ЦСКА. На 23 юни 2020 подписва първи професионален договор с клуба. През лятото на 2020 отново е даден под наем в Ловеч. Завръща се в ЦСКА в началото на юни 2021 и започва подготовка с първия състав.

Национал на България до 17 и до 19 години.

Снощи Християн на няколко пъти беше аплодиран от публиката. Не си изкара картон, а след като във вратата на ЦСКА гол не падна, значи е изпълнил задачите си на терена, заедно със своите съотборници в отбрана и Густаво Бусато.

Манолев, Манолев...

Манолев, Манолев...

Така не се прави!