На нова грозна сцена по българските футболни терени станахме свидетели снощи. Едва ли само ние, най-вероятно ще има отзвук по цял свят. И отново ще ни сочат с пръст и ще цъкат с уста. Защото скандалът е на расистка основа. В епицентъра са Станислав Манолев от Пирин и Амос Юга от ЦСКА. Французинът и треньорът му Стойчо Младенов бяха категорични, че Манолев няколко пъти е нарекъл Амос "маймуна". В социалните мрежи се върти и клип от телевизията, на който всеки лесно може да "разгадае" какво казва играчът на "орлетата". Грозната сцена се разигра пред съдията Димитър Димитров и пред четвъртия рефер. Би трябвало всичко да е добре описано от делегата на срещата, завършила с минимална победа за ЦСКА - 1:0.

Манолев, не ти прави чест и това е най-меко казано!

Недопустимо е нещо подобно да излиза от устата на бивш национал на България - с повече от 50 мача за представителния ни тим. От устата на футболист, който игра дълги години в Европа - първо в нидерландския гранд ПСВ, още в английския Фулъм, руските Кубан и Динамо (Москва). Грозна постъпка от страна на човек, ял бял хляб на "Армията" като бивш футболист на ЦСКА. И тръгнал към големия футбол заради собственика на "червените" Гриша Ганчев. Поредният, който плю по ЦСКА, а уж обичаше клуба...

Манолев, така не се прави!

Ако има доблест, след като всички видяха глупостта му на терена, трябва да се извини - публично (бел. ред. чест му прави, че в крайна сметка стана така)! Първо на Юга, след това на институцията ЦСКА, на феновете, на футболната общественост. Защото тук не е джунгла, а маймуни на терена няма, както правилно отбеляза Стойчо Младенов.

Бил изнервен заради червения картон. Това не му дава право да обижда Тибо Вион и Амос Юга. Да си владее нервите, гледат го милиони по телевизията и е пример за децата. Ето в такъв момент можеш сам да плюеш върху името си, което е градено дълги години. И това е тъжно, много тъжно.

Сега на ход е Дисциплинарната комисия. Да видим ще действат ли със здрава ръка, както би трябвало. Във футбола няма място за расизъм. Маймуните са в зоопарка, Манолев!

Стойчо Младенов: Говорим за расизъм при Манолев, маймуни на терена няма

Стойчо Младенов: Говорим за расизъм при Манолев, маймуни на терена няма

"Това е осъдително"