Бившият треньор на ЦСКА - Миодраг Йешич ще изгледа от трибуните дербито между ЦСКА и Левски днес. По този повод той даде интервю за "Тема Спорт", в което говори за актуалните теми при "червените" и бъдещата си кариера.

ЦСКА и Левски в директна битка за второто място

ЦСКА и Левски в директна битка за второто място

Дербито е днес от 18:30 часа

Г-н Йешич, ще присъствате на вечното дерби, каква е прогнозата ви за развоя на срещата?

- Да, ще дойда да го изгледам на живо. Искам да се видя с някои приятели в София и покрай това ще проследя дербито. Имам доста близки в столицата и няма как да пропусна двубоя. Очаквам добра игра и победа на червените, разбира се.

Следите ли как се представя ЦСКА този сезон?

- Правя го, макар и да не успявам да гледам мачовете, имах ангажимент доскоро в Кувейт. Повече чета по българските медии какво се случва. Отборът не започна по най-добрия начин сезона, но 8 последните кръгове вече върви в правилната посока и има повече победи. А дербито винаги е голяма тръпка, за мен също е било. Сега ми се отвори възможност и ще гледам двубоя от трибуните. ЦСКА ще си гарантира втората позиция при победа. За съжаление де, защото на червените мястото не им е там. Тъжно е, че ЦСКА и синият лагер се борят за подножието на върха. Това изобщо не отговаря на традициите им.

Познавате добре Гриша Ганчев, докъде може да стигне ЦСКА под негово ръководство?

- Два пъти работих с Гриша, познавам го добре и съм наясно с амбициите му. Спечелих купата и после се класирахме за Европа при двата ми

престоя, така че изпълнихме целите тогава. Ганчев е човек, който е роден да бъде на първото място, и ЦСКА го очаква светло бъдеще с неговата подкрепа. Нещата вече са се стабилизирали и оттук вече клубът може само да се развива. Ганчев има голям опит в организацията на футболните клубове, а и на спорта. Аз съм сигурен, че от следващия сезон ЦСКА ще се бори за първото място. Миналата година взе купата, сега наред е да стигне и до титлата. Гриша знае как се печелят тези трофеи. Той има подходящите хора около себе си. Всичко е подредено и организирано, знае се кой за какво отговаря. Това е в основата на успехите. А се работи усилено и по базата, което също е много важно. Видях снимките от Панчарево с поставеното осветление. Много е хубаво, там вече има нормални условия за работа. Ганчев има опит, знае какво да прави. Той е способен да подреди ЦСКА и всичко да бъде както трябва. Запалянковците могат да чакат само хубави неща с него. При Гришата йерархията е ясна и се знае кой какво прави. На върха на пирамидата е Ганчев.

Спас Русев пак пропуска дербито с ЦСКА

Спас Русев пак пропуска дербито с ЦСКА

Бизнесменът изобщо не е в София

Имате ли впечатление от някой футболист на ЦСКА?

- Чувал съм за някои момчета, вие пишете в "Тема Спорт", чета анализите във вестника, които се публикуват и на сайта - temasport.com. Но не обичам да говоря за отделните футболисти. Важното е отборът да бъде първи. Тогава може да хвалим играчите. Ако ЦСКА не е на върха, какво има за отличаване?! Но отборът вече върви по-добре след лошия старт. И от новия сезон ЦСКА ще се бори за титлата и купата с Лудогорец, сигурен съм. Време е да има отново конкуренция, защото Лудогорец си е напра-вил своята организация и стигна с лекота до 6-ата поредна титла. Време е да видим по-интересно първенство, с повече конкуренция. Този сезон Лудогорец беше станал шампион още преди да са започнали плейофите, то всичко беше ясно предварително. За съжаление остана битката само за второто място между ЦСКА и синия лагер...

Каква е ситуацията покрай вас, ще поемете ли нов клуб скоро?

- Върнах се от Кувейт и съм свободен, но си водя разговори и ще видим какво ще стане в рамките на две седмици. Имам възможности и от Балканите, и в Азия по арабските страни. Даже и от Африка има интерес. Решението ще е ясно скоро. Може би до края на юни или най-късно в началото на юли ще имам нов отбор.