Министърът на младежта и спорта - Красен Кралев съобщи, че евентуалният нов стадион на ЦСКА няма да има нищо общо с кандидатурата ни за Мондиал 2030 или Европейското първенство през 2028 година.

Кралев също така коментира и бъдещето на националния стадион на България, като все още се търсят терени, където той може да бъде построен.

Една въпросителна пред ЦСКА в проектите за нов стадион

Една въпросителна пред ЦСКА в проектите за нов стадион

Паркоместата са голямото предизвикателство

"С ЦСКА работим много добре заедно. Проектът е съвместен, но нека преди да е приключила процедурата да не говорим. Може да се строи в рамките на частта със стадиона, но не извън нея, говорил съм с главния архитект. Истина е, че ще има проблем с паркинга, който искат да направят, но трябва да видим какъв проект ще се входира в Столична община".

"Този стадион няма да участва за кандидатурата на Мондиал на България. Това е клубен стадион. За София ще изградим национален стадион, който ще е за целта. Ние притежаваме стадион "Българска армия", а ЦСКА иска да инвестира в него. Няма никакви проблеми, а този път, който трябва да се извърви, е просто чиста формалност. Дано съвсем скоро това нещо да приключи".

"Оглеждаме терени къде можем да построим новия национален стадион. Засега не мога да ви кажа къде ще бъде той", завърши министърът на младежта и спорта.

ЦСКА показа два проекта за изграждането на новия си стадион

ЦСКА показа два проекта за изграждането на новия си стадион

Въпросните идеи ще бъдат лично разглеждани от акционерите Гриша Ганчев и Юлиан Инджов