Бившият футболист на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла сподели впечатленията си от победата на ЦСКА над Черно море с 2:0 и като цяло представянето на тима през пролетта. Той заяви, че и Левски се обръщат срещу БФС и Борислав Михайлов и категорично отсече, че "армейците" имат шанс да спрат хегемонията на Лудогорец в шампионата.

"Срещу Черно море видях една добра игра и ЦСКА напълно заслужено се поздрави с победата. Очаквах, че "моряците" ще ни затруднят повече, но "червените" стояха добре на терена през цялото време. Саша Илич успява умело да изстиска всичко от своите играчи. Те повече не могат, дават всичко от себе си. Побеждават, но чисто игрово има какво да се желае още. Виждаме, че Лудогорец няколко мача изпитва трудности. Не победиха никак лесно Септември и няколко мача ги взеха без да играят добре.

Сектор "Г" ще преосмисли бойкота си в началото на февруари

Сектор "Г" ще преосмисли бойкота си в началото на февруари

Протестът на организираните привърженици започна след загубения финал за купата от Левски

Ключът към успеха на "Тича" беше раздаването. Реално ЦСКА играе силно. Само в една среща в последно време не игра добре и загуби от Левски с 0:2. В срещата след това с Лудогорец момчетата играха много силно, но загубиха. Не успяха да вкарат, а имаха добри възможности. Не бива да се оправдават само със съдиите.

Левски и те така. Кой им пречи да вкарат гол? Водят на Славия 1:0. После им дават дузпа, която я пропускат. Ако я вкарат, става 2:0 и мачът свършва. Съдията ли им е виновен на "сините", че допуснаха обрат и изпуснаха дузпа?! Стига са ревали Наско и Мъри. Прави ми впечатление, че и Левски се обръща срещу Борислав Михайлов и футболния съюз. Това говори, че са влезли в положението на ЦСКА. Ръководството на "сините" е влязло на 100% в комбинация с "червените" против Михайлов и БФС", сподели Майкъла пред "Мач Телеграф".

"ЦСКА може да се бори за титлата. За нас проблем е вторият полусезон. Ние през първата част на първенството сме винаги близо до Лудогорец или малко пред тях. Но идва пролетта и учудващо как в играта на отбора се вижда спад. Това не е нормално. Надявам се тази година да не е така. ЦСКА така или иначе е прекият конкурент на разградчани за трофея. За момента сме добре и вървим добре. Печелиш ли всичко е наред. Прави ми добро впечатление, че смените, които прави Илич, са ефективни. Те са в основата на победите. Може би трябват още две или три нови попълнения. Един защитник, плеймейкър и голаджия, защото ние вкарваме повечето си попадения от спорни ситуации и статични положения. Надявам се, че ще стават все по-добре нещата в клуба. Най-важното все пак е стадиона. От това печелят всички. Целият български футбол! Всички големи отбори заслужават да имат хубави съоръжения. Държавата трябва да помогне, това трябва да е приоритет. Ние сме единствената страна без стадион. Развитието на подрастващите трябва да е приоритет на държавата", заяви той.

Погледнато генерално оценката, която ще поставя на ЦСКА за полусезона, който изиграха, е между 7 и 8 по десетобалната система. Да кажем 7.5. Първи сме в крайна сметка, а това е най-важното."