Бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев даде интервю за ТОПСПОРТ. Потърсихме, го защото от фенове на отбора тръгнаха слухове, че Майкъла може да замени Кристиано Джарета като спортен директор на "армейците". Намерихме Илиев в Боровец, където е по бизнес дела.

Г-н Илиев, говори се, че ще ставате спортен директор на ЦСКА. Вярно ли е?

- Какво? Аз бях изпълнителен директор на ЦСКА. И това ми струваше 600 000 лева. А новите управници дори не ми благодариха. Направих ложите, сега продават VIP места по 2000 лева. И това не е от вчера. Терени за децата, осветление, всичко е мое, по мое време направено. Имам си фактури, всичко...

Да разбирам, че не са ви търсили с предложение да замените Кристиано Джарета?

- Аз не им вдигам телефона дори. Само чакаме. Пет години чакаме титла и купа. Искрено им пожелавам най-после ЦСКА да стане шампион. Че ние в ЦСКА сме си шампиони, при нас друго не върви. Аз като футболист съм шампион 4 пъти, имам 3 купи, играл съм само срещу големи отбори в Европа.

Днес бяхте ли на стадион "Българска армия"?

- Не съм. Аз съм в Боровец, по мои дела, бизнес.

Защо не си говорите с хората от ЦСКА?

- Защото не са ми на нивото! Пожелавам само да са живи и здрави. Най-вече собственикът на клуба Гриша Ганчев. Само с него си говоря. Само той прави нещо за ЦСКА, но тези под него... По 12-15 милиона дава на сезон Ганчев. И за какво? Да сме втори. Това не е ЦСКА. ЦСКА трябва да е шампион.

Е, близо бяха по-миналия сезон...

- Близо, да, но не станаха. Вижте Венци Стефанов - с 2 милиона бюджет вкара Славия в Европа. Локо с 4 милиона два пъти поред взеха купата. А ние с много по-голям бюджет само калъфи трупаме. Не става така.

Последно - не са ви търсили и няма да се връщате в ЦСКА?

- Не са, няма да ставам спортен директор.

Георги Илиев: Боби Михайлов беше добър президент, но хората под него не поеха нужната отговорност

Георги Илиев: Боби Михайлов беше добър президент, но хората под него не поеха нужната отговорност

"Клубовете у нас не работят правилно"