Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла се съгласи да коментира пред "Тема Спорт" процесите, които се случват в Борисовата градина. Ето какво каза той за стадиона и шансовете за титлата в България.

Г-н Илиев, бях планирал да започнем разговора със строежа на "Българска армия", но излезе новината за нов инвеститор и собственик в ЦСКА. Имат ли повод за оптимизъм феновете?

Това е страхотна новина за ЦСКА. Това са много сериозни и влиятелни хора, които знаят как се управлява бизнес, как се печели и как се стига до върха. Сигурен съм, че добрите новини за ЦСКА тепърва предстоят.

Какво очаквате да се промени в ЦСКА?

За ЦСКА има четири неща от фундаментално значение. На първо място това са феновете. Видяхте, че след тяхното завръщане в Стара Загора и за мача с Ботев Пловдив се завърна и духът на клуба. Много важно е те да продължат да бъдат на трибуните. Другият основен фактор е стадиона. Със сформирането на новото дружество бе направена огромна стъпка в тази насока, а и влизането на нови инвеститори е отлична новина. На трето място поставям титлата. Чудесно е, че отборът е на мястото, което му приляга и трябва да се задържи то, за да бъдем шампиони. А на четвърто място поставям това да се завърнат легендите. Моето мнение е, че мястото на Спас Джевизов, Стойчо Младенов, Ради Здравков и всички останали е на "Армията", а не в Бистрица. Чест прави, че им осигуряват прехраната там, но те са ставали шампиони и са носили големи победи с ЦСКА. Те завинаги ще останат част от тази славна история.

В тази връзка - напусна ни Вълшебния стрелец...

Петър Жеков е икона. Той бе пример за всички нас и името му трябва да продължи да се предава от поколение на поколение. Светла му памет.

С новото дружество и новият инвеститор светлината в тунела за стадиона става ли по-ярка?

Разбира се. ЦСКА ще има нов, модерен стадион.

Как приемате новината, че оперативната власт ще бъде съсредоточена в ръцете на двама потомствени цесекари - Филип Филипов и Стоян Орманджиев?

В ЦСКА управлява един човек и това ще продължи да бъде така, но Филипов и Орманджиев са ерудирани, амбициозни, интелигентни хора, а тяхното призвание и задача е да защитават името на клуба. Могат да се справят и им желая успех.

Колко по-сериозни стават аргументите на ЦСКА в битката с Лудогорец?

Лудогорец не е отборът отпреди няколко години. Те бяха в европейска орбита, а сега слязоха в нашите ширини. Имат проблеми. ЦСКА до момента се дънеше в битката за титлата в мачовете с тях и Левски. Сега сме поръчали топло време на Мъри Стоилов и той няма да загуби от разградчани, а след това ЦСКА ще победи и двата отбора или поне ще бие сините и ще направи равен с Лудогорец и готово. ЦСКА ще е шампион.