Бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев гостува в предаването "Червена зона" по Sportal TV. Той говори по актуални теми, които вълнуват "червена България". Майкъла сподели и че според него ЦСКА трябва да отстрани Зоря в Лига Европа.

Голмайсторът на Зоря: Искам в Запорожие да ни подкрепят така, както българите своя ЦСКА

Голмайсторът на Зоря: Искам в Запорожие да ни подкрепят така, както българите своя ЦСКА

"Капитанът на съперника ме пита няколко пъти има ли дузпа"

"ЦСКА трябва да бие Зоря, защото тези мачове носят пари в клубната каса и са предпоставка за бъдещи трансфери. Но на никой не му прави впечатление едно друго нещо - в ЦСКА играха 8 чужденци и влязоха още 2 чужденци. Тоест, говорим за 10 чужденци. Трябва да започнем да вадим наши момчета! Головете ги вкарват само чужденци. Между клуба и собственика има нещо, което не си върши своята работа. Или не си я върши така, че ЦСКА да бъде на това ниво, на което трябва да бъде. Като сменяме на шест месеца треньора, няма как да стане. Много е объркана схемата в клуба. Гриша Ганчев никога не е оставял колата в калта, рано или късно ще се напаснат нещата, просто трябва да разберат, че ЦСКА е съвсем друг вид клуб, няма нищо общо с Литекс. Все се надявам, че Левски и ЦСКА ще се съживят, но хич не ми харесва да се борят за второ и трето място.

Обърнете внимание, че на българските футболисти краката им се схващат в 60-ата минута на мача. Защо е така? Нали знаете какво каза Кирил Десподов, когато отиде в Каляри - че не е подготвен за тренировките там. Тук не се работи. Десподов попитайте - не е подготвен, трагична подготовка. Нашите футболисти не са готови въобще за европейския футбол. Едно време Любо Пенев, Ицо Стоичков, Емо Костадинов отиваха на Запад и веднага бяха титуляри.

Люпко Петрович, ако случайно отпаднем в Украйна, ще каже, че не са готови момчетата за цикъл сряда-събота. Е, кога се умориха толкова?! Срещу Зоря изиграхме един добър мач за това, с което разполага ЦСКА в момента. ЦСКА няма такива футболисти, на които може да разчита за офанзивна игра. В защита имаме страшни проблеми, ужасяващи проблеми. В Левски е същата работа. Албентоса е среден футболист, нищо повече. Да, за българското първенство може да ти свърши работа. Аз харесвах много Божидар Чорбаджийски, но искате ли да ви пусна запис с негови действия в ситуация един срещу един. Той не знае как да застава, как да се връща, не знае как да тича назад, когато нападателят е с топката. Това се вижда, публиката го вижда. А говорим за национален състезател! Затова горко му на Балъков. Не е виновен БФС, просто в клубовете не се работи правилно. БФС ли попречи на Левски и пуснаха седем гола в Лига Европа? Просто не се работи правилно в двата клуба.

Важно е, че Панчарево се направи и си взимат парите на точната дата. Остава да започнат да работят повече и играчите да разберат къде се намират. Смяната през шест месеца на треньори не може да доведе до постоянство. Дали одобрявам Люпко Петрович за смяна на Добри Митов? Не, не. Той е временно явление. От Петрович може да научиш много неща, но той не е лицето на ЦСКА за старши треньор в момента. Той не е опция за развитие. Трябва да няма вмешателство в работата на треньорите. Според мен Любо Пенев си тръгна от ЦСКА, защото са му се бъркали в работата. Някой да попита спортния директор Джарета дали участва в трансферната политика на клуба и дали участва в стратегията за развитието на клуба през следващите 5 или 10 години. Не, гаранция. Той гледал ли е някой футболист? Трябва да носиш отговорност, а не само да седиш в ложата. Какво развитие ще има ЦСКА, след като сме взели тези 12-13 чужденци? Какъв стил ще играем с тези футболисти? Сменяш треньорите на шест месец. Така няма шанс да се развие клубът.

Николай Бодуров ще прави забележки, разбира се. Той е един от малкото лидери в ЦСКА. В ЦСКА винаги е било така - нито е първият, нито ще е последният. И Димитър Пенев, Якимов, Жеков, Паро Никодимов, Гошо Димитров, Стойчо Младенов, Цецо Йончев за правили забележки, това е нормално нещо за кухнята на един отбор. Не трябва да излиза от вътре, от кухнята. Да, Бодуров един-два пъти имаше изказване пред журналистите, че другите не се раздават, че не дават всичко за ЦСКА... Ами той е прав! Това, което казва, е 100% истина. Тези момчетата не могат да разберат в какъв клуб са и на кой стадион са. Като не им харесва Бодуров, да го продадат. В Лудогорец случаят с Марселиньо е същият. Знам, че лятото няколко отбора искаха Бодуров. Мисля, че още две години спокойно може да играе. От Израел имаше една добра оферта, добър футболист е. Освободи го, щом не се напасвате в клуба, има в кухнята явно нещо, пуснете го да играе някъде. В Славия мисля, че Венци ще го вземе веднага.

Борис Галчев: Бодуров не заслужава отношението, което получава

Борис Галчев: Бодуров не заслужава отношението, което получава

До този момент Бодуров не е дал изявление

ЦСКА срещу ЦСКА 1948? Нека първо кажем нещо за Царско село. Стойне Манолов е цесекар, за ЦСКА би дал всичко, и си направи един клуб, който влезе в "А" група. Каква е разликата, когато говорим за ЦСКА 1948? Единствената разлика е, че феновете са припознали в момента ЦСКА-София. Ако те влязат, какво ще стане. Трябваше да зададете този въпрос, когато се образува този нов клуб. Ние тримата в това студиото сме много малки за това нещо. Това е решение на държавата. Това не може да стане без подкрепа на държавата - на някой, който е казал "да".

В света няма такова нещо, това е парадокс, да се преименува някой в ЦСКА, да вземе лиценз на друг отбор и да дойде на стадиона. Но го има, ето го. Лицензи са взимани - Локомотив (Пловдив) взе лиценз от Кюстендил, ако си спомняте, а Ботев (Пловдив) от Сопот. Ще отида на двубой ЦСКА срещу ЦСКА 1948 с удоволствие. ЦСКА фалира, на 9 септември истинският клуб обяви фалит за 23-24 милиона, сега имаме нов клуб - ЦСКА-София. След като играе на "Армията" и е припознат от феновете, това е клубът. Но като влезе и другият вече ще стане... ужас. От 8-те милиона за емблемата, скоро пари никой няма да види. Ако се стигне до нов търг и ЦСКА 1948 купи емблемата, какво правим, какво става? Кой е ЦСКА? Сложно е.

Обединение никога няма да стане, Гриша Ганчев никога не би допуснал да се обедини с някой, макар че в бизнеса всичко е възможно. Това е вид бизнес - харчиш едни пари, а всеки знае, че от футбола не се печели. Но печели бизнесът ти, защото този, който спонсорира футбола при всички случаи има много добри облаги от държавата, за да си върне тези пари, които дава в отборите", каза Майкъла в "Червена зона".

Иван Турицов: Обичам ЦСКА от дете, готов съм да оставя сърцето си на терена за отбора!

Иван Турицов: Обичам ЦСКА от дете, готов съм да оставя сърцето си на терена за отбора!

"Сега изживявам мечтата си!"