Новата звезда на ЦСКА Мауридеш изрази надежди, че предстоящата му кампания с "армейците" ще бъде най-добрата в неговата кариера. Бразилецът не скри задоволството си от факта, че голяма част от "червените" фенове го наричат "Звяра".

Стрелецът също така говори за конкуренцията със своя сънародник Евандро, двете поредни загуби на ЦСКА и за скандала му с Козмин Моци от Лудогорец.

ЦСКА получи множество предложения за нов краен защитник

ЦСКА получи множество предложения за нов краен защитник

Нестор ел Маестро ще трябва да отсее най-достойния за заместник на Жеферсон

" Удоволствие е да бъдеш част от ЦСКА. Колективът е страхотен. Винаги се стремя да съм най-добър на терена и да се раздам напълно. Да дам максимума, дори и повече, за да трупам голове. Футболът в България е атрактивен и открит, харесва ми, както и това, че феновете ме наричат Звяра. Според мен освен за титли, трябва да се играе и за публиката", каза той в интервю за предаването "Код Спорт" по TV+.

"Нивото на футбола в България наистина е добро, дори мога смело да кажа, че е най-доброто, на което съм играл до момента. Бразилският футбол е много зад европейския. Тук изискванията са много по-големи".

ЦСКА приема Верея в късния двубой от неделната програма на Първа лига

Само победа устройва ЦСКА срещу интернационалната селекция на Верея

"Червеният" наставник Ел Маестро отново има проблеми с контузени футболисти

"Да, в Бразилия първо ми викаха Твърдоглавия, преди да порасна бях Дребния, а после - Голямата глава. В родината ми много обичаме прякорите".

"Всички знаят, че Евандро е изключителен играч, той дори е национал, което е огромно признание в Бразилия. С него трябва да работим много, но съм сигурен, че ще се сработим".

"Няма защо да вървим с наведени глави - 4 победи от 5 мача не е зле, просто трябва да търсим успеха във всеки мач. Във футбола е важно да имаш силна психика и хладен ум".

Георги Илиев: Недопустимо е ЦСКА да се плаши от Лудогорец

Майкъла: ЦСКА не може да загуби на място, където има две улици

"Недопустимо е да се плашим от Лудогорец"

"Не. Започнах като бек, после халф и накрая нападател. Винаги съм искал да стигна до атаката и съм мечтал да вкарвам голове. Важното е това да се разпишеш да не е самоцел, а да се стремиш да помогнеш на отбора си".

"Понякога хората забравят, че трябва да се уважаваме. Според мен Моци направи точно това с нашите фенове, но пък такива неща се случват в мачове с толкова голям заряд".

Петър Жеков: В ЦСКА такъв като Гриша Ганчев не е имало, дадохме съвети на Нестор ел Маестро

Жеков: В ЦСКА такъв като Ганчев не е имало, дадохме важни съвети на Ел Маестро

"В Разград футболистите ни играха 11 срещу 14 души"