Нападателят на ЦСКА Мауридеш е убеден, че "червените" имат своите шансове да станат шампиони през настоящия сезон и всички в отбора са фокусирани към постигането на тази задача.

"Щастлив съм, че вкарах 2 гола и помогнах на отбора в последния ни мач. Понякога обаче нападателите преживяват такива периоди. Има такива моменти във футбола (бел. ред. - над месец Мауридеш не успяваше да се разпише). 

Откакто пристигнах тук, винаги съм изпълнявал така дузпите. И в предишните клубове - също. Поисках извинение от моите съотборници, защото с пропуска ни лиших от две точки. Мачът завърши наравно. Поех вината за това.

Стана ясно колко сериозна е контузията на Кирил Десподов

Стана ясно колко сериозна е контузията на Кирил Десподов

Днес талантът на ЦСКА бе освободен от лагера на националния отбор заради травмата

Чувствам се много добре от факта, че феновете на ЦСКА ме харесват. Това ме мотивира още повече. Не е невъзможно да станем шампиони. Всички се стараем в тази насока. Дано се получи. Защо нямам голове извън София? Не знам. Работя здраво всяка седмица. Целта ми е винаги да вкарвам и да помагам на отбора във всяка една наша среща.

Лудогорец и Левски са добри отбори. Но ние също сме. Фокусирани сме да станем шампиони, можем да постигнем тази цел. 

Знам, че Лудогорец има много бразилци, но никога не сме се засичали. Не се познавам с никого от тях.

Ванкувър Уайткепс има интерес към звездата на ЦСКА Тиаго Родригес

Предлагат ас на ЦСКА на канадски тим

Тиаго Родригес е спряган за Ванкувър Уайткепс

Сложно е. Моята дъщеря има много проблеми със здравето. Когато е студено, тя се разболява. Имаше такива случаи в Португалия. В България е много по-сложно, защото е по-студено. Ако възникне проблем тук, не говорим езика и не можем да обясним. Затова те са там в Бразилия, а аз съм тук, за да работя моята работа.

Харесва ми българското първенство. Отборът ме прие добре, хората по улиците също. Допада ми. Чувствам се щастлив ту,к и в клуба. Имам договор за 3 години с ЦСКА, остават още 2 години и 4 месеца. Искам да бъда тук още 2 години и 4 месеца, защото ми харесва. Щастлив съм да защитавам интересите на отбора.

В момента не знам нищо за оферта от друг клуб. Оставил съм на моя агент и на президента да се занимават с това. Ако някой ден дойде предложение от някой турски отбор, може и да ида. В момента обаче няма нищо. Затова съм фокусиран върху работата си в ЦСКА", коментира Мауридеш пред Gong.bg.