ЦСКА има един лидер в последните няколко сезона и той е Тиаго Родригес. Португалецът сам взе диригентската палка на "Армията" и ролята му приляга отлично. Не са един или два случаите, в които след негови топовни шутове "червените" се спасиха в наглед невъзможни за спечелване мачове.

Офанзивният халф научи какво означава марката ЦСКА в България и напълно заслужено вече ще носи капитанската лента.

Ибериецът е у нас от 2017 година, като в този период записа 118 мача и 28 гола в елита.

През тима минаха Али Соу, Фернандо Каранга, Мауридеш и други на пръв поглед звездни нападатели, но винаги в тяхната сянка оставаше главния "виновник" за червените успехи.

Снимка 509207

Източник: LAP.bg

Тиаго е безценен за ЦСКА и мнозина ще се уверят в това в момента, когато той напусне клуба. Много ще е трудна раздялата с най-важния футболист в отбора, който е мотор във всяка атака. Ясно си личат мачовете, когато той не е във форма и не снабдява нападателите с перфектни извеждащи подавания.

Много често португалецът остава като герой в сянка, но трябва да му се отдаде заслуженото.

Вечно усмихнат и спокоен - Тиаго е нагърбен с изключително важни функции в схемата на "червените". Дори при Бруно Акрапович, когато се изповядваше 3-5-2, ясно пролича, че без такъв поливалентен футболист е трудно да се гради атака след атака и да бъде изненадвана противниковата отбрана.

Снимка 494125

Източник: LAP.bg

Стигна се до там, че ЦСКА печелеше мачовете си с гол или два, а играта на отбора съвсем не се нравеше на феновете.

При класическото 4-4-2 или 4-1-4-1 на Любослав Пенев за Тиаго Родригес остават много свобони пространства и именно той е Маестрото в редиците на "армейците". Не на последно място, много е важно във всеки състав да има подобен отличен изпълнител на статични положения.

Снимка 515533

Източник: LAP.bg

Замислете се как би изглеждал ЦСКА без Тиаго Родригес - всеки фен на столичния гранд винаги претръпва при поредната новина в пресата как отбор от Саудитска Арабия е решил да го позлати, за да го привлече в редиците си.

Важното в случая е, че Тиаго е "червен" и ще продължава занапред да реди нападенията на отбора по своя уникален начин.

Снимка 531516

Източник: LAP.bg