Наставникът на ЦСКА - Люпко Петрович даде официалната си пресконференция преди утрешната битка между "армейците" и Зоря (Луханск) oт третия предварителен кръг на Лига Европа. Опитният специалист е на мнение, че украинците са напълно преодолим съперник, който ще предложи много битка по целия терен.

За две години ЦСКА може да направи това в Европа, което Левски за десет

За две години ЦСКА може да направи това в Европа, което Левски за десет

Вижте за какво става въпрос

Петрович изрази донякъде своето съжаление, че "червените" няма да домакинстват на "Българска армия", а на националния стадион "Васил Левски".

"Не сме се подготвили добре, тъй като нямахме време и възможност да работим за специфична тактика. Знаем, че миналата година Зоря са били участник в Лига Европа. Осиек е в миналото, а Зоря е нашето бъдеще. Те са типичен украински тим. Подготвени са както физически, така и тактически. Очаквам много борба, именно тук може да се търсят допирните точки с предишния ни опонент. Искат да постигат успехи със свои собствени кадри".

Аспарух Никодимов: ЦСКА има резултати при Петрович, но играе дефанзивно дори срещу Ботев (Враца)

Аспарух Никодимов: ЦСКА има резултати при Петрович, но играе дефанзивно дори срещу Ботев (Враца)

"Лудогорец е най-сработен"

"Зоря е напълно преодолим съперник. Имаме достатъчно опитни играчи. Определено се чувства умора. Дано се подготвим добре за утрешния мач. В шампионатния мач с Ботев (Враца) бях принуден да използвам Евандро и Тиаго. За жалост нямаме достатъчно качествени играчи, които да решат даден мач. В момента имаме група от 15-16 футболисти, с които да опитаме да поддържаме нивото".

Снимка 437661

Източник: LAP.bg

"Пинто напусна контузен последната тренировка. Турицов се завърна и игра 60 минути с Осиек. Евандро също беше болен, но това не му попречи да се завърне и отбележи гол срещу Ботев (Враца). Може да решим проблемите в атака, ако играя аз! Очаквам от Али Соу да започне да бележи. Дано тичането му и неговото себераздаване бъдат възнаградени най-сетне с гол. Албентоса е в отлична форма, защото е професионалист. Подготвял се е с личен кондиционен треньор, а и все пак говорим за много качествен футболист, идващ от Испания".

Добра новина за ЦСКА - Зоря идва без голямата си звезда!

Добра новина за ЦСКА - Зоря идва без голямата си звезда!

Хромов не попадна в групата

"Това, че имат българин в треньорския щаб на Зоря, може би ще им даде предимство. Централният им нападател е висок и як. Скача добре. Другият им класен футболист Хромов пък не пътува с клуба. В защита мога да отлича Михайличенко и Чеберко. Но не са само те, от всички в отбора им може да се очаква да се представят на много добро ниво".

"Минус е, че няма да играем на "Българска армия". Направихме всичко възможно да домакинстваме на нашия стадион, но не стана. Проблемът е, че имаме тежък път до групите в Лига Европа. Ако отстраним Зоря ще се изправим срещу много силни съперници. Имахме дълго време за подготовка, но някои играчи дойдоха по-късно, други бяха контузени. Осиек е победил Зоря с 4:0 в контрола, да, но това е бил вторият тим на украинците, това ми го каза лично треньорът на хърватите Скендер. Ролята на треньора и играчите е достатъчно важна за резултатите на отбора".

ЦСКА отново организира екскурзия за феновете, цените са същите

ЦСКА отново организира екскурзия за феновете, цените са същите

Каквито бяха за мача с Осиек