Люпко Петрович говори за "Тема Спорт" преди отпътуването на ЦСКА за Австрия. Сръбският специалист коментира жребия за Лига Европа и най-вече евентуалния съперник във втория кръг Осиек. Именно в хърватския отбор той стартира състезателната и треньорската си кариера. Петрович посочи и какво конкретно още може да се очаква от селекцията.

Г-н Петрович, в какво състояние са футболистите и доволен ли сте от подготовката дотук?

- Мисля, че работихме добре в първия етап от подготовката. Всички футболисти подходиха с нужното желание към заниманията. Не мога да бъда недоволен. Сега вече гледаме към първия официален мач с Титоград, а ако продължим напред, ни чака Осиек. В този отбор съм прекарал повече от 20 добри години. Там започнах кариерата си като играч и треньор. Така че ми е много приятно, че има шанс отново да отида в Осиек и да се видя със своите приятели там.

Вероятно сте добре запознат с отбора?

- Познавам хората, които се занимават с клуба. Спортен директор е Ален Петрович, който е син на моя приятел Иве Петрович. Познавам много хора в Осиек. Покрай тях вече има и доста млади. Животът тече - навремето ние играехме в тези отбори, а сега нашите деца минават по нашите стъпки.

Какво е мнението ви за първите изтеглени съперници Титоград и Осиек?

- Първо трябва да спечелим срещу Титоград и да имаме нужната концентрация в Подгорица. Не бива да подценяваме никой отбор, защото изненади се случват. Срещу Титоград жребият е добър и сме фаворити, това е ясно. . Имаше финансови проблеми преди време, но вече са решени. Клубът има помощ от Унгария - собственикът му е от тази страна (б.р. -Доринч Месарош). Богат човек е поел Осиек, така че по отношение на финансите нямат проблеми.

Треньорът им обаче е млад - 35-годишният Дино Скендер...

- Да ви кажа честно - момъка не го познавам. Много неща са се променили от времето, когато аз бях там. Но ще ги опознаем подробно, стига да се класираме за мачове с Осиек, разбира се.

Колко още нови футболисти да очакваме в отбора?

- Групата ни е от 25 играчи, като вратарите са трима. Това са хората, с които тренираме засега (б.р. - Турицов, който е 26-ият в списъка, се готви по индивидуална програма). Може да има още един нов футболист и това ще е всичко. Взехме доста качествени футболисти. Увеличихме конкуренцията и очакваме новият сезон да бъде добър за ЦСКА.

На каква позиция ви трябва попълнение?

- Търси се качествен футболист, позицията не е толкова важна. Имаме нужда от човек, който може да играе на няколко позиции - отдясно, отляво, пък и в центъра (б.р. - по всяка вероятност става въпрос за защитник).

Промениха деня на мачовете между ЦСКА и Титоград

Промениха деня на мачовете между ЦСКА и Титоград

И двата двубоя ще се играят във вторник