Новият треньор на ЦСКА Люпко Петрович даде пресконференция на стадион "Българска армия". Утре "червените" приемат Осиек в мач от Лига Европа. Целта е ясна - да бъде постигната победа преди реванша в Хърватия. Петрович дебютира като старши треньор начело на ЦСКА. До момента той беше консултант на Добри Митов.

Ето какво каза опитният специалист пред медиите:

"ЦСКА е влик клуб и когато е в криза се търсят грешките. Трябва да се види как да се излизе от тази ситуация. За загубата от Черно море е виновен колективът. Сега трябва да се върнем в правия път. Обвинява се един млад български играч, че е допуснал грешка, но преди него сбъркаха и други. Тук не се ценят българските футболисти. В Звезда има 4-5 чужденци, другото са сърби. Ако не бяхме дали шанс на Турицов, нямаше да стигне до националния отбор.

Снимка 435548

Източник: LAP.bg

Във футбола големите отбори често са в криза. Имам опит как да се справя. Господин Ганчев загърби бизнеса си, защото мисли 24 часа само за футбол. Ако и ние сме така, ще стигнем до успех. Работихме добре с Добри Митов. Играчите търсеха грешките в другите и не знаеха от кого да поискат съвет. Срещу Черно море бяха като на разходка в парка. Трябва да се обединим и да го видим още утре. Сега трябва да се съберем отново и да станем истински отбор.

Снимка 435547

Източник: LAP.bg

Осиек има финансиране от Унгария и дори може би от президента на страната. Имат няколко чужденци, но повечето са местни момчета. Мисля, че това е правилният начин. Имат силни футболисти - Марич и Мансе са добри. Левият им бек също е опасен. В момента са по-силни от Хайдук и Риека. Ако не постигнем резултат, знам какво предстои. Щом не побеждаваш - "довиждане".

Люпко Петрович: ЦСКА няма голяма звезда като Меси, ще се посветя на отбора

Люпко Петрович: ЦСКА няма голяма звезда като Меси, ще се посветя на отбора

"Играчите не са лоши"