Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде първата си пресконференция, след като се завърна на поста за четвърти път в своята кариера. Той говори пред медиите преди изключително важния първи полуфинал за Купата на България срещу Лудогорец. Големият мач е утре от 19:30 часа на стадион "Българска армия".

Ето какво каза Пенев пред медиите днес:

"ЦСКА се развива. Заварих нови и положителни неща, което е много добре. Имам неща, които съм си нахвърлял за мача утре. Няма личен план. Има план "ЦСКА". За пореден път съм треньор на отбора. Това, което проповядвам като философия, че това е ЦСКА, аз съм възпитавам винаги да играя за победа. Винаги трябва да побеждаваме и да сме първи. Ако са по-добри - да ни победят. Футболист или треньор, който не се бори за победа и първо място, няма как да е в клуба. Всички, дори и феновете!

Мина седмица от работата ми с отбора. Доволен съм, момчетата работят много добре и се адаптират от новите изисквания. Трудно е да има пълна промяна за 5 дни. Утре ще има неща, които ще са коренна различни. Има нови изисквания на треньора. Вървим в тази посока.

Не се притеснявам, че първо сме домакини. Няма как да се притесняваме, когато сме гости. Ще се надиграват два стойностни отбора с голям потенциал. Аз си имам стил и методика, които дават резултати във всички отбори, в които съм бил. Целта ни е финал и да спечелил Купата. Срещу Лудогорец може и дузпи да има, ще видим. Пред ЦСКА се поставят само високи цели. Така ги виждам нещата.

Аз съм си от ЦСКА. Заради това съм тук. Това е първата причина. Втората - от мен се очаква да направя промените и ще ги направя. Много пъти съм недоволствал от съдиите - глоба, глоба, глоба... Веднъж ме глобиха 600 лева, че подадох топката. Има си правилник, той важи за всеки. Назначението на Чинков как да го разглеждам - като странно и нарочно ли? Не знам...

Снимка 525947

Източник: LAP.bg

Фокусирам се по един и същи начин срещу всички съперници. Моят ангажимент не е да се фокусирам само върху един отбор. Всеки е с различни футболисти и качества. Опитвам се да си подготвям отбора по най-добрия начин.

До момента ги гледах само по телевизията. Трябва време да се запозная с тях и те с моята история. Нещата вървят много добре. Странични информации разсмиват играчите. Че ги глобявам, че ги обиждам, че сменям капитаните. Нищо не е истина. Това са "доброжелатели", които няма как да ни попречат. Момчетата се смеят на тези неща.

Снимка 525948

Източник: LAP.bg

Всеки е мотивиран срещу нас, защото сме ЦСКА. Никой не може да бъде отпуснат срещу нас. Аз съм спокоен и уверен в това, което правя. Работата ми дава резултати. Ще продължавам по изградената стратегия за всеки отделен мач. Имаме потенциал. Спокоен съм и вярвам на момчетата, защото виждам как работят - сериозно и с професионално отношение.

Имаше неравности с ръководството преди време. Имаше разговори, нещата са изчистени за момента".

Майкъла: ЦСКА бие Лудогорец 2:0 утре, ще играе финал със Славия

Майкъла: ЦСКА бие Лудогорец 2:0 утре, ще играе финал със Славия

"Любо е най-добрият треньор за отбора"