С четвъртото си завръщане като треньор на "Армията", Любослав Пенев изравни по този показател Стойчо Младенов. Двамата изостават само от легендарния чичо на Ел Голеадор - Димитър, който има цели шест престоя. Прави впечатление, че в щаба на бившия нападател няма константна величина и нито един негов асистент не е бил редом до специалиста при всички негови периоди в Борисовата градина. Шанс за това имаше единствено треньорът на вратарите Йордан Йорданов-Жан, но през пролетта на 2019-а, когато Пенев бе за около 3 месеца начело на "червените", Йорданов бе на работа във ФК ЦСКА 1948, откъдето бе освободен в края на август същата година, припомня "Тема Спорт".

Ясен Петров след ЦСКА - Лудогорец: Четирима треньори гледахме един българин

Ясен Петров след ЦСКА - Лудогорец: Четирима треньори гледахме един българин

"Иван Турицов е момче, което има бъдеще"

Първият път, в който Любо Пенев пое тима от "Армията бе ЦСКА през пролетта на 2009-а, като наследи своя чичо. Той запази в щаба си Ради Здравков и Сашо Борисов, а новите имена бяха треньорът на вратарите Йордан Йорданов-Жан и Хесус Паредес. Именно испанецът бе звездата сред асистентите, след като бе работил в Реал (Мадрид), Бока Хуниорс, Атлетико (Мадрид), Райо Валекано, Елче и е европейски шампион за 2008-а, когато е помощник на Луис Арагонес в тима на иберийците. Напуска Борисовата градина в края на юни 2009-а, приемайки оферта от Бетис, и тогава пътищата им с Любо Пенев се разделят. На негово място пристига Давид Родригес, който остава в екипа на Ел Голеадор заедно с Ради Здравков и Жан, а това е и щабът в Литекс, спечелил шампионската титла през 2011-а.

Те се завръщат с него в ЦСКА в много труден за "червените" период - пролетта на 2015 година. Към карето се прибавя и друг любимец на публиката Методи Деянов. По онова време в "Борисовата градина" е невъзможно да се говори за футбол, а от следващия сезон отборът е изпратен при аматьорите във В група.

Пенев: Главите изправени и мислим за другите мачове

Пенев: Главите изправени и мислим за другите мачове

"Защо Арда почива с ден повече?"

Третият престой на Ел Голеадор на "Армията" е през пролетта на 2019-а, когато до него, начело на ЦСКА-София, са съвсем нови лица. Асистенти на Пенев са Дани Моралес, Кирил Динчев, треньорът на вратарите Ивайло Петров-Пифа и Добри Митов. Най-интересното име е това на Пабло Караско Гомес. Испанецът, който към онзи момент е на 31 години, не успява да играе сериозен футбол, като се подвизава в трета и четвърта дивизия в родината си с тима на Москела. Завършва спортна наука в Севиля. Работи като кондиционен треньор в трета дивизия в Испания. От май 2013 до октомври 2013 е кондиционен треньор на школата на Локомотив (София). От октомври 2014 до декември 2015 работи в Септември София, а от януари 2016 до април 2016 е кондиционен треньор на Ал Мерейх Судан. Междувременно учи в НСА София. От 8 февруари 2019 е част от щаба на Пенев и продължава да работи с него и до момента, като двамата бяха заедно и в Царско село.

При четвъртото завръщане на Ел Голеадор на "Армията" прави впечатление, че той ще разчита на двама треньори на вратарите - Йордан Йорданов-Жан и Ивайло Петров-Пифа, а в щаба са още Кирил Динчев и Пабло Караско Гомес.

Валентин Илиев: Щях да бъда безкрайно мотивиран сега, ако Любо ми ставаше треньор в ЦСКА

Вальо Илиев: Щях да бъда безкрайно мотивиран сега, ако Любо ми ставаше треньор в ЦСКА

"Който дава парите, той поръчва музиката"

Като ясна закономерност се очертава, че Любо винаги залага на испанци в щаба си, като до този момент е работил с трима - Хесус Паредес, Давид Родригес и Пабло Караско Гомес, пишат колегите "Тема спорт".