Бившият треньор на ЦСКА - Любослав Пенев, даде пресконференция, на която разкри своята версия за освобождаването си от клуба.

Той категорично отказа да поеме вина за слабата физическа форма на футболистите. Пенев е обиден на новия наставник Стойчо Младенов, който според него е постъпил лицемерно, тъй като е знаел от няколко месеца, че ще поеме гранда.

Пенев разкри, че не е участвал в селекцията на клуба за този сезон.

Стойчо Младенов е в рекордна серия без загуба в Европа

Стойчо Младенов е в рекордна серия без загуба в Европа

Успехът на Екзекутора над Осиек бе 12-ият последователен такъв двубой

Ето какво каза той пред журналистите:

"Сега, веднага искам да започна с това, че искам да има мир и спокойствие. Толкова ли съм страшен? Не правя пресконференция да плюя някого. Логично и задължително е да се чуе и другата страна.

Снимка 542486

Източник: LAP.bg

Минаха две седмици, откакто ме уволниха и искам да внеса яснота по някои важни теми. Спазих мълчание, проявих уважение, но не получавам същото, което не е нормално. Преди три седмици ви казах, че излиза информация от клуба, от хора, които работят в клуба, но работят срещу ЦСКА. Това не е нормално. Редно е хората, които ръководят клуба да вземат мерки.

През последните две седмици се тиражираше информация, която е събрана и показана и оттам хора, които не разбират, коментират какво е правено и какво не. Това е застраховка срещу взети грешни решения и евентуално бъдещи неуспехи.

Марин Оршулич помага на ЦСКА за Осиек

Марин Оршулич помага на ЦСКА за Осиек

Хърватинът дава информация

Аз съм от ЦСКА и не искам ЦСКА да не успява. Искам да успява и да побеждава, за да може този клуб да се развива. Но тази информация, която се показа, целеше обратното. Има промяна в ръководството, окей, ръководството е решило. Пак работим на парче в ЦСКА, треньор за три месеца, после друг.

Не мисля, че това е сериозно. Не е окей, не се случват така нещата. Добавям веднага, че когато имаме уговорки е редно да се спазват. Договорът ми беше за година и три месеца. Март месец догодина се събираме и говорим. С моето назначение целите бяха две. Ръководството е наясно кой може да свърши работата. Взехме Купата и феновете да бъдат успокоени. И това се постигна, феновете са успокоени. Аз си свърших работата в ЦСКА.

Снимка 542484

Източник: LAP.bg

Смяната не е изненада. Имам доста информация. Не е това начин. Стоян Колев още преди два месеца се хвали в Пловдив, че ще стане треньор на ЦСКА. Неслучайно Стойчо Младенов казва след Нова година, че отново ще стане треньор на ЦСКА. Защо този треньор не дойде април месец "да вади горещите картофи"? Защо не дойде след финала за Купата и да проведе подготовка?

За мен има нещо много важно, с колегата от Плоски сме били съотборници в ЦСКА. Делели сме една съблекалня. Не сме добри приятели, но познати. Според мен беше редно да ми каже: "Любо преговарям с ЦСКА", да ми се обади. Оттам нататък знам какво да направя аз.

Йоан Баи на лечение при сръбкинята Мариана

Йоан Баи на лечение при сръбкинята Мариана

Крилото е с разтежение

За мен това не е мъжка постъпка, а вместо това проявява страхотно лицемерие. Гадна и долна постъпка от негова страна. Засегна ме и темата за контузените. Изтича някакво видео. То не ме притеснява, защото съм си свършил работата по най-професионален начин. И в следващия отбор отново ще заложа на същия щаб. Отново! Те имат моята пълна подкрепа. Ние нямаме мускулна контузия. Всички футболисти, които коментираме за контузени - Варела, Кох, Евтимов (пукнати ребра), Мазику (контузен след удар), Бисмарк също. Никой не знае, че е бил опериран от херния. Имаме Амос, който също от удар продължава да се възстановява. Имаме един Живков с проблеми в колената. Има един Бусато, който от дълги години има проблеми със слабините. Кайседо идва от Копа Америка. Десетина човека, които не успяха да направят пълноценна подготовка. Отборът е много добре подготвен физически, тактически и технически. В това съм убеден.

Снимка 542483

Източник: LAP.bg

Тези футболисти тепърва ще влизат във форма. Мача срещу ФК ЦСКА 1948 го спечелихме в последните 30 минути. Колегата Стойчо Младенов да престане да мрънка, да мяука и да се оплаква. Има прекрасно наследство и да го развива. Ако не разбира, това си е негов проблем. От две седмици тренира отбора вече. Аз съм направил максималното с този отбор. И нещо друго - ако Младенов е недоволен от отбора, защо го поема? Стой си вкъщи, а подготвяш промяната 2, 3, 4 месеца? Не толерирам твърдения от хора, които не разбират.

За две седмици в Австрия, толкова!

Баи се контузи на загрявката с Осиек. Някой да ме е чул да коментирам и обвинявам, че Стойчо Младенов не разбира, или че кондиционният треньор не знае как да води загрявката. Искам ЦСКА да се развива. При мен няма мускулни контузии. Аз искам гладиатори, подготвени момчета.

Лудогорец сложи емблемата на ЦСКА на билетите за мач с друг отбор

Лудогорец сложи емблемата на ЦСКА на билетите за мач с друг отбор

Вижте подробности

Мено Кох? Това е видео от тренировка, на която провеждаме тестове. Едните са за сила, бързина, гъвкавост, вертикален отскок от специална платформа. Търся сила, бързина и гъвкавост.

Това е базата, върху която стъпваме, да направим индивидуална програма на всеки един футболист. Не е всеки ден. Всичко е много добре подготвено, много добре калкулирано. Това е един тест за максимално усилие, провеждащ се веднъж или два пъти в годината. Има "къртици" и "подводници", които работят против ЦСКА. Искам нещата да се случват по цивилизован начин. Не искам да се пречи на отбора, а да се помага. Тази наша среща не искам да е от пречка, а от полза. За мен ЦСКА е нещо свято! Пожелавам успех на абсолютно всички. На футболисти, на персонала, на треньори, на цялото ръководство и разбира се на нашите верни фенове. Успех, предстоят много важни мачове! Винаги ще съм на разположение, но по цивилизования начин.

Снимка 542482

Източник: LAP.bg

Не мога да споменавам непрекъснато Стойчо Младенов. Не съм ядосан. Просто искам отборът да се развива по най-правилния начин. Не ми харесва начинът, по който става рокадата. 12 часа през нощта ни махат всички. Разговарял съм с директорите и генералния мениджър Стойчо Стоилов. Дани Ганчев съм го виждал един или два пъти в началото. До мача с Лиепая имах подкрепа. Но това е тема, която е подготвяна от много време. Аз съм разбран човек, обичам диалога. На мен ми се обади Стойчо Стоилов и ми каза, че всички ни махат. В 12 часа вечерта след мача с ФК ЦСКА 1948. Просто се дразня, когато се показва Стойчо Младенов, който започва да мяука и мрънка. Едно много добро наследство и много добра база получава за една бъдеща работа.

Спортно-техническата власт е била при мен, но с едно изключение. Селекцията! Не може един треньор да не участва в селекцията. Аз съм треньор в ЦСКА и мога да работя с всякакви футболисти и да давам резултат. Ръководството се занимава с трансферите и си носи цялата отговорност за селекцията. Сега да внимава ръководството със Стойчо Младенов, защото той обича да участва във всички трансфери под всякаква форма. Ръководството да внимава. Аз съм коректен и спазвам йерархията в клуба. Разговарях с директорите и спортния мениджър. Покани ме Стойчо Стоилов за треньор на ЦСКА. Много ясен и изчистен разговор, с договор за 15 месеца. И март догодина оценка на моята работа. Пълна подкрепа и т.н.

Любослав Пенев, ако ще говори за ЦСКА, да сподели и за тези неща...

Любослав Пенев, ако ще говори за ЦСКА, да сподели и за тези неща...

Сега ли е времето за скандали и напрежение?

Хората, които тиражират историйки, не са запознати. Не водя война с никого! Не се карам с никой в момента. И преди съм разказвал неща, които е редно да се знаят. Показвам на Стойчо Младенов къде му е мястото в гьола. Съвестта ми е чиста".