Един от лидерите на Сектор "Г" Иван Велчев  - Кюстендилеца говори по всички актуални теми, свързани с отбора от "Армията". 

За мен нещата са комплексни - не е важно да си лидер, а трибуната да върви нагоре. Да правим хубави хореграфии, да пеем добре и да подкрепяме отбора- за мен това е начин на живот, не го разделям на позитиви и негативи. Първият ми мач беше 98-а година. ЦСКА срещу Молде, бихме ги 2:0. Един от най-яките ми спомени от мачове", започна Кюстендилеца.

"Пътят до това да стана лидер на Сектор Г е много дълъг - пътувания, радостни и тъжни моменти, много емоции. ЦСКА е нещо велико. Много силни емоции съм изпитвал с ЦСКА, но може би една от най-силните е Купата, която взехме, когато бяхме във В група. Това бе магически момент не само за мен, но и за цяла "червена" България. Уникално преживяване. Най-трудният момент може би е фалитът на ЦСКА".

Томаш преди ЦСКА - Берое: Ключово е с каква нагласа треньорите ще изберат тактика и състав

Томаш преди ЦСКА - Берое: Ключово е с каква нагласа треньорите ще изберат тактика и състав

"Ще бъде интересен сблъсък между треньорите и начина, по който ще изиграят този мач"

"Ние феновете от Сектор Г в последните години с много работа и много себераздаване успяхме да надминем себе си. За момента наистина сме най-добри, правим най-добрите хореографии, пеем най-добре от всички. Знам, че звучи нескромно, но сме без конкуренция в България. Организацията по хореографията - много безсънни нощи на една група от 20-30 човека, които са отдадени денонощно на каузата ЦСКА и работят за Сектор Г. За нас е трудно, но удовлетворението след като се получи хореографията е огромно".

"ЦСКА е създаден да играе в Европа. След дълга 10-годишна пауза се върнахме там, където ни е мястото. Единственото, което не ми харесва от цялата ситуация и влизането в Лига Европа е, че няма да има гостувания, в които да покажем силата на Сектор Г. Домакинствата също ще бъдат пред ограничен брой публика и ще трябва да се спазват противоепидемични мерки, за които призовавам всички, които ще са на стадиона да ги спазват. Защото при първата издънка и при първото неспазване на мерките, ще бъдем наказани и без публика при следващите домакинства. Ние ще обявим какви са мерките в нашата фейсбук страница и на официалния сайт на клуба", сподели още той.

"Армейската общност имаше нужда от този пробив. Мисля, че имаме големи шансове да продължим напред в Лига Европа и след Нова Година, което ще бъде уникално преживяване за нас.".

"До колкото аз разбирам, ръководството и държавата са на финалната права по подписването на договора за стадиона. Надявам се в най-кратки срокове държавата и нашето ръководство да си свършат работата, за да можем да построим нашия нов дом, в който да израстват нашите деца. Това е много важно и мисля, че ще промени цялата идентичност на ЦСКА като клуб. Много е важно да имаме нов стадион, защото "Българска армия" в сегашния му вид е почти неизползваем".

Майкъла: Магията от Базел ще продължи, ЦСКА може да излезе от групите със 7 точки

Майкъла: Магията от Базел ще продължи, ЦСКА може да излезе от групите със 7 точки

Вижте интервю с Георги Илиев

"Неочаквано действие от негова страна за мен. Не ми е приятно по никакъв повод това, което направи. Имахме го за един от нас. В момента може би той ще е един от най-мразените хора на "Българска армия" и ще бъде сочен с пръст като предател", коментира още Иван Велчев по адрес на Кирил Десподов.

"Разградският футболен съюз, вече започвам така да го наричам, защото от най-малката до най-голямата комисийка, всичко е одушено от бизнесмена Кирил Домусчиев. Всеки мач играем срещу 14 противника. Това е битка, която е изключително неравна и съм сигурен, че дори Реал Мадрид и Ливърпул като дойдат по нашите терени, ще се намери как да се отреже главата дори на най-добрите футболисти в света. Тук е невъзможно да се играе нормален футбол. Миналата седмица играхме в Търново - трима от нашите футболисти бяха контузени нарочно. Не се прави така футбол. Нека оставят нещата да се решават на терена".

"Трябва да направим всичко възможно да имаме добра посещаемост. Едни 5-6 хиляди на всяко домакинство за мен за задължителни за голям клуб като ЦСКА. Това е нашата битка до постигнем тези цифри. Важно е ЦСКА да бъде подкрепят във всеки един мач".

"Искам да призова всички армейски фенове да имат сили, сърце и душа да подкрепят ЦСКА до край", завърши Кюстендилеца.

Клуж продаде една от звездите си преди мача срещу ЦСКА

Клуж продаде една от звездите си преди мача срещу ЦСКА

Михай Бордеяну отиде при бившия нападател на Литекс - Асприля