Босненецът Дино Курбегович, който от седмица кара пробен период в ЦСКА, не е играл в официален мач от половин година, пише "Тема Спорт". Последният тим на 20-годишния футболист е четвъртодивизионният Бишофсвердаер, който се състезава в Регионаллига Североизток в Германия.

Последната среща на "синьо-белите" е била на 1 ноември, 2020 година, като те губят с 0:2 при визитата си на Оптик Ратенов, а Курбегович записва 90 минути. Впоследствие шампионатът е прекъснат заради пандемията и чак в средата на март отборът от град Бишофсверда започва да играе контроли преди евентуалното подновяване на лигата.

Ахмед Ахмедов се надява на втори шанс в ЦСКА

Ахмед Ахмедов се надява на втори шанс в ЦСКА

Нефтчи (Баку) няма да активира клаузата му за откупуване

Централният защитник, който може да действа и като дефанзивен халф, обаче не се е завърнал за подготовката и се е разделил с клуба.

Заедно с Курбегович, стават общо четирима футболистите, които се пробваха в ЦСКА през последните шест месеца.

В началото на декември в ЦСКА тестваха 24-годишния камерунец Антол Абанг. Нападателят бе напуснал молдовския Шериф. В крайна сметка той не подписа и продължи кариерата си в азербайджанския ФК Кешла, за които има 9 мача и 1 гол.

През зимната пауза на проби пък дойдоха двама ганайци - халфът Исаах Худа и нападателят Бисмарк Чарлс. Първият изигра 24 минути в контролата със Струмска слава, но не впечатли и си замина. Чарлс обаче парафира дългосрочен контракт и вече има три гола за ЦСКА.

ЦСКА никога не е влизал в дербито с толкова голям точков аванс спрямо Левски

ЦСКА никога не е влизал в дербито с толкова голям точков аванс спрямо Левски

Обратен случай историята помни, но само веднъж