Нападателят на ЦСКА-София - Густаво Кулма се закани да се разпише в предстоящия мач на "червените" срещу Левски.

Колумбиецът зае позицията на върха на атаката по принуда, но пък реализира 3 попадения в 6-те си участия досега. Всяко едно от тях бе в момент, в който Кулма играеше като централен нападател.

23-годишният играч даде интервю за колумбийското издание Vavel, в което сподели и любопитни подробности около аклиматизирането си в България.

"В началото в Литекс (б.р. - подписва с ловчанлии в началото на тази година) ми беше доста трудно, защото се сблъсквах с нов език и нова култура. Те бяха напълно непознати за мен. Освен това студът в България е много сериозен и те удря тежко. Постепенно се аклиматизирах, но става бавно. Сега вече навлизам и в игрова форма. От началото на сезона имам три попадения и трябва да продължа головата си серия. Сега ни предстои голямото дерби - с Левски, и съм максимално амбициран да се разпиша в него. Ще продължа да давам всичко от себе си в мачовете, защото искам да оставя следа в България. И да се надяваме, че един ден ще отида в по-добро първенство", каза Кулма.

"Имам добро разбирателство на терена с другите футболисти. Съставът ни е доста качествен, но в момента не мога да отрека, че имам известни затруднения при общуването със своите съотборници. Повечето от тях не говорят испански и особено с българите ми е трудно", добави Кулма, който проведе индивидуален разговор със Стойчо Стоилов в предпоследния ден от лагера на ЦСКА в Тетевен.

Колумбиецът бе привикан в четвъртък вечерта, като бе надъхан за мача със "сините", в който ще започне като титуляр на върха на атаката. Стоилов му е обяснил какво означава този сблъсък. Стойчо е искал да мотивира в личен разговор Кулма, тъй като се безпокои колумбиецът да не загуби самообладание с оглед големия залог в дербито.

"Армейците" имат наблюдения, че Кулма се притеснява в подобни срещи, и искат да избегнат евентуално негово прегаряне. Стойчо Стоилов е провел индивидуални разговори и с други играчи на ЦСКА.

Отборът се прибра от Тетевен вчера след 4 дни интензивни тренировки, в които кондиционният треньор Томас Нойберт изцеди "червените".