Новият спортен директор на ЦСКА Кристиано Джарета призна, че именно той е препоръчал на Каляри да купи Кирил Десподов. Трансферът на крилото стана месец преди официалното назначение на италианеца на "Армията". 

"Истината е, че именно аз препоръчах на Каляри да купи Десподов. Радвам се, че преговорите се развиха добре. Десподов е умно момче, виждам го на високо ниво в Серия "А". 

Трябва да оценим добре с какви играчи разполагаме. Шефовете искат да планираме мащабни промени в първия отбор и школата. Това са важни амбици. Искам да опозная играчите ни като хора. Така че имам много работа в момента, но това ме прави горд. 

През миналата година се отдадох на пътувания, за да гледам мачове от няколко различни шампионата. През октомври ми се обади собственикът на клуба и след десет дни ми направи предложение. Разбрахме се много бързо и подписах миналата седмица. 

Сега целта пред мен е да се представя на възможно най-високо ниво, защото всички искаме да съборим Лудогорец от върха. Този клуб е хегемонът в последните години, но ние искаме да нарушим това", обяви Джарета пред TMW. 

Мауридеш се завръща в групата на ЦСКА

Мауридеш се завръща в групата на ЦСКА

Нападателят ще бъде твърда резерва при Любо Пенев