Легендата на българския футбол Красимир Балъков също е имал основна роля при избора на Нестор Ел Маестро за нов треньор на ЦСКА, информира "Меридиан Мач".

Връзката между двамата се казва Франц Волфарт, който е споделил чудесното си мнение за младия сръбски специалист с британски паспорт. Австриецът е спортен директор на гранда Аустрия и има поглед върху работата на Ел Маестро, който в продължение на близо две години беше дясна ръка на Торстен Финк във Виена.

Нестор Ел Маестро е новият старши-треньор на ЦСКА?

Сърбин, с екзотична фамилия, е новият старши-треньор на ЦСКА?

Нестор Ел Маестро е шампион на Словакия със Спартак (Търнава)

Балъков пък е много близък с Волфарт от периода, в който двамата играха заедно в Щутгарт, а австриецът бе вратар на "швабите". Балъков е сондирал своя приятел и той му е гарантирал, че именно Нестор Ел Маестро е точният човек за българския отбор.

Красимир Балъков също остава много близо до "Армията" на този етап. Самият той би предпочел да работи като треньор, но би приел и поста спортен директор. Така той ще има основна роля и при селекцията на отбора, а няма да има проблем да работи с Йевтич, който е трупал треньорски опит най-вече в Германия, твърди "Меридиан Мач".

ЦСКА с нова емблема за следващия сезон в Първа лига

ЦСКА с нова модификация на клубната си емблема

"Червените" с ново лого за старта на първенството