Вечното дерби мина скучно и вяло особено от страна на ЦСКА. Всъщност след последните събития "червените" трябва да са предоволни от точката, а на всичко отгоре Жеферсон можеше да повтори гола в последните секунди на Пламен Крачунов и да донесе успеха за Алан Пардю.

Но проблемите остават. Фенове и ръководство са отново на нож. Заради Стойчо Младенов. Който се измъкна по терлици точно преди най-решителните мачове на тима. Защото не му давали да прави селекцията? Страхотен довод, няма що. Тогава да не се бе съгласявал да стане треньор, а направо да се бе цанил за мениджър или спортен директор, след като постът не му стига. Думата на Младенов явно тежи повече от тази на Пардю, който директно каза, че е бил запознат с всичко. И всичките му желания са изпълнени.

Сектор "Г": Считано от днес, нашият праг на търпение към аматьорщината в ЦСКА е преминат

Сектор "Г": Считано от днес, нашият праг на търпение към аматьорщината в ЦСКА е преминат

Вижте какво написаха организираните привърженици на "армейците"

Младенов още от първия мач заговори за липсата на класа на някои футболисти. Наистина правилен ход. Дай да хвърлим вината върху тях. А мачът бе срещу "Локо" (Сф), където най-голямата заплата е колкото на треньор в школата на ЦСКА. Каква класа е нужна за победата над такъв съперник?

След това дойде и "Царско село". Един италианец за два дни разбра каква ще е тактиката на ЦСКА и му отмъкна точки. И пак няма класа. Как Бисмарк Чарлз имаше класа миналия сезон, за да спечели купата за ЦСКА, а сега изведнъж се провали. Трябвало да се работи с Калоян Кръстев. Добре, сигурно Гриша Ганчев трябва да го направи.

Гочето пред ТОПСПОРТ: ЦСКА държеше мача в ръцете си и трябва повече да съжалява, че не спечели

Гочето пред ТОПСПОРТ: ЦСКА държеше мача в ръцете си и трябва повече да съжалява, че не спечели

"Второто полувреме беше доста по-динамично от първото"

Някой не се ли сеща защо Кирил Домусчиев избяга с двеста от Борисовата градина, за да направи хегемон в Разград. На зелено. Защото тям няма фенове, няма легенди, няма нищо. И се прави футбол с правилни инвестиции. Защо никой не мрънка, че 11 титли са взети при 7 различни треньори? Защото няма кой.

Всъщност всичко прилича на начина, по който Гриша Ганчев действаше в Ловеч. Един "Осъм", без сериозна подкрепа и с две легенди - Петър Хубчев и Георги Денев. Край.

Но в Борисовата градина е друго. Феновете на ЦСКА са ловци на слава (glory hunters). Същите са и ветераните. Те са свикнали да получават, а не да дават. Примери колкото искаш. Дори и с акциите на Александър Томов. Мощната подкрепа изведнъж се сви и вярно, че се събраха близо 2 милиона, но след това парата изскочи от свирката, не от машината на локомотива. Акцията за автобуса, подкрепата за школата от европейските срещи по време на пандемията и още, още, още...

Георги Атанасов пред ТОПСПОРТ: Амнезия или нещо по-лошо?

Георги Атанасов пред ТОПСПОРТ: Амнезия или нещо по-лошо?

Коментира декларацията на Сектор "Г"

Но иначе ръководството трябва да плати 8 милиона лева за емблемата, иначе отиваше през подставени лица към Разград. И от тази пари захлебиха доста хора. Ръководството трябва да плати 3 милиона на играчи, селектирани и неиграли в едни други времена, когато Стойчо Младенов е бил треньор. Ръководството трябва да купи автобус, да построи стадион, да се играе всеки сезон в групите на евротурнирите... И да плаща над 900 бона за заплати и данъци всеки месец като десерт. А големите капацитети и обичащи ЦСКА ще стоим у фейса и ще раздаваме справедливост.

Същите са ветераните. Хора с по 1 мач раздават оценки за ръководство, играчи и треньори. Все едно щяха да са нещо, ако не бе ЦСКА. Сигурно не са получавали апартаменти, коли и прочее. Но те искат още. Всъщност, като се направи рекапитулация, единствената легенда на тима се оказва Димитър Якимов.Не е казал една лоша дума срещу ръководител, треньор или играч. И това е човек, който е изгонен на 29 години от клуба!? В най-силните му години, след като е станал голмайстор. ЦСКА го е обидил и ранил тежко, но и ЦСКА го е създал.

Нали си представяте как са се чувствали нашите бащи? Сигурно им е било тежко, гадно. Но всяка седмица са тръгвали към стадиона. Заради ЦСКА.

Това е големият проблем в Борисовата градина. Не останаха цесекари или цесекисти, както бяха назовавани по времето на социализма. На стадиона идват христостоичковисти, стойчомладеновисти, любославпеневисти и всякакви други -исти, но не и цесекисти.

Стойчо Младенов имаше навика да дава за пример левскарите и е много прав. Защото и при тях феновете имат много въпроси около ръководенето на клуба, плащанията на сметки, но са твърдо зад него. Готови са да кажат на черното бяло, но да не навредят на клуба.

Фенове на ЦСКА: Твърдо зад Ганчев, Стоичков и Инджов! Ние не искаме клубът ни да фалира!

Фенове на ЦСКА: Твърдо зад Ганчев, Стоичков и Инджов! Ние не искаме клубът ни да фалира!

"Да можеш да чакаш, да знаеш да чакаш, да искаш да чакаш - това е Любов", пишат фенове на ЦСКА

Защото тепърва идват облаците в Борисовата градина, ако нещата не се оправят и не се появят някои цесекисти. УЕФА въвежда нови правила за финансирането на клуба, според които собствениците няма да имат право да покриват над 30% от загубите. Или всеки да харчи толкова, колкото е изкарал. Нали си представяте каква сума ще се заработи от билети, продажба на фланелки и прочее. И отново ще дойде - леле, мамо, продадохме Каранга, Мораес или нападателя хикс. Между другото, привлечен и хранен от омразното ръководство. С 500 човека на стадиона няма как да стане.

Някой ще каже, че феновете по цял свят протестират срещу ръководството. В Манчестър - срещу Глейзър, в Лондон - срещу Крьонке. Да, ама я вижте "Олд Трафорд" дали е празен. Слагаш шала на "Нютън Хийт", станал символ на протеста, даваш си парите за билет и си на стадиона, за да изразиш мнението си. Не в социалните мрежи. Защото там са феновете на "Юнайтед, а не на сър Алекс Фергюсън, Райън Гигс, Дейвид Бекъм или Димитър Бербатов.

..........

Заглавието бе измислено от знаменития журналист и бивш главен редактор на "24 часа" Валери Найденов преди повече от 20 години. Тогава Любослав Пенев като президент уволни чичо си Димитър от треньорския пост. За съжаление заглавието е актуално и до днес.