ЦСКА е подал необходимата документация, свързана с второто публично предлагане на акции, пише "Тема спорт". Това се е случило през миналата седмица и сега се чака отговор от Комисията по финансов надзор, която трябва да позволи продажбата на книжа. Решението на КФН най-вероятно ще излезе до края на този месец.

Пред клуба има два възможни сценария. При единия комисията ще позволи още сега старт на втората кампания за акциите. При втория обаче, който е и по-вероятен, от КФН ще имат известни забележки по документацията на клуба. В този случай ще бъде даден срок на ЦСКА, в който да ги изчисти, след което отново да внесе необходимите документи в комисията.

След като това се случи, КФН ще има нови 30 дни, за да вземе крайно решение. Клубът планира да пусне в продажба 1 400 000 акции. Предложената от червените цена е по 3 лева за един брой, каквато бе и при първата кампания.

Това обаче ще се реши окончателно от комисията. Без значение колко книжа продаде, ЦСКА ще стане публично дружество след края на предлагането. Така акциите ще се търгуват постоянно на фондовата борса, а клубът ще е задължен да публикува финансови отчети на всеки няколко месеца.