"Клан, недоклан" - не от Ран Босилек, а от БФС и Съдийската комисия, по адрес на ЦСКА. На отбора, който за пореден път прослави България в Европа с победата си с 3:1 срещу Базел. Там се вижда най-добре кой кой е - зад граница. Феновете на ЦСКА са на мнение, че е по-вероятно любимият им отбор да спечели купата от Лига Европа, отколкото капарираната титла в Първа лига. Видяхме как свирят съдиите в двубоите на "червените" през този сезон. И май сме склонни да им повярваме... 

Наглостта придоби огромни размери именно след мача с Етър снощи. Сега гледам и не вярвам на очите си - според някои именно ЦСКА бил подпрян от реферите. Защото изравнил с гол на Ахмед Ахмедов от засада. Тази засада се вкарва в очите на всички, но няма дума за нито едно от футболните престъпления, които Владимир Вълков и компания извършиха срещу най-успелия ни футболен клуб през първото полувреме. Футболни престъпления, които предрешиха изхода от мача - а именно ЦСКА да загуби поне две точки. 

Започваме с отменения гол на Томи Юрич. Вижда се, че нападателят на ЦСКА не е в засада. Само реферите не го виждат. 

Снимка 499163

Източник: "Диема"

Продължаваме с дузпата в полза на Етър, която не трябваше да бъде отсъждана. Каза го и бившият рефер Детелин Баялцалиев. Юрген Матей не извършва нарушение, защото (според правилника) ръката се намира между тялото му и терена, за да подпре тялото, но не е изпъната встрани или вертикално далеч от тялото. 

Минута след това има дузпа за ЦСКА, но такава не се дава. Пехливанов от Етър играе с ръка на границата на наказателното поле. Стъпвайки върху линията, тя е част от пеналта.

За да дойде опасно влизане на същия този Пехливанов в краката на Жул Кейта. Нарушение е отсъдено, но не и задължителен втори жълт картон за футболиста на домакините. И всичко това до 20-ата минута на мача. 

Да си представим какво ще се случи с Етър, ако съдията Владимир Вълков не се беше "увълчил" срещу ЦСКА при 0:1, дузпа за "червените" и червен картон на Пехливанов... Мачът със сигурност отиваше в съвсем различна насока - на разгром. А някои опитват да се хванат за сламката, изживявайки се като трубадури за гола на Ахмедов. Същите тези си затваряха очите за несъществуващия червен картон на Юнус Санкаре в мача със Славия, за 100-процентовата дузпа за ЦСКА срещу Лудогорец, когато Козмин Моци бутна в гръб Кейта и какво ли още не. 

Снимка 499164

Източник: "Диема"

Клан, клан, недоклан... ЦСКА!

"Зъбите ми като тесли, рогата ми като игли. Дето стисна, месо късам! Дето бодна, кръв проливам!", пише Ран Босилек. 

"Свирките им като тесли, картоните им като игли. Дето стиснат, месо от ЦСКА късат! Дето боднат, кръв от ЦСКА проливат", ще перефразираме по отношение на съдиите и "армейците". 

Защо "недоклан"? Защото тепърва се започва! Бъдете сигурни в това. Защото от ЦСКА не си мълчат. Оправия няма - и да говорят, и да изкарват на показ съдийските тесли, и да пуснат стотици жалби, полза няма да има. "Тука е така"! Добре дошли във футболния "Булгаристан"... 

Футболен съдия: Няма дузпа за Етър срещу ЦСКА!

Футболен съдия: Няма дузпа за Етър срещу ЦСКА!

Вижте какво казва правилникът