Даниел Моралес е бивш футболист на ЦСКА, а след това работи в клуба и като треньор в ДЮШ, асистент в първия отбор, а през есента на 2020 г. дори за кратко застава начело на армейците и ги извежда до нулево равенство срещу Рома на "Стадио Олимпико" в Лига Европа. В последните години пък два пъти бе наставник на Ботев (Враца). Ето какво каза той за "Тема спорт" в навечерието на двубоя:

Г-н Моралес, как виждате състоянието на ЦСКА с оглед на проведената зимна подготовка?

- Само треньорите могат да кажат каква работа е свършена по време на подготовката и дали отборите им се намират в оптимално състояние. Като страничен наблюдател виждам, че ЦСКА е по-внимателен със селекцията.

Какво мислите за новите попълнения, работили сте с Каранга на "Армията"?

- Следя развитието на Мартин Стойчев от много време. Честно да си призная, преди не очаквах, че може да върши толкова добра работа, колкото всъщност върши. Той изигра много силен мач в последния му двубой начело на Ботев Враца срещу Арда в Кърджали. Това, което знам за него, е, че се труди здраво и е много дисциплиниран. Човекът, на когото много вярвам, е Каранга. Това, което ми харесва, е, че той много искаше да се върне в ЦСКА. Познавам го по-добре от много хора. Вече доста години си общуваме, още откакто работихме заедно на "Армията". Познавам семейството му, характера, качествата му. И ти казвам, че той сам поиска да дойде пак в ЦСКА. Това поведение показва, че той ще се влага максимално във всеки мач. На мен лично ми е казвал колко иска да се върне и да помогне на ЦСКА да стане шампион. Поддържаме много честа връзка с него и винаги когато се чуем, ме пита какво става с отбора, как върви. Защото той не е много по четенето, но се интересуваше постоянно от ЦСКА. И искаше да изпълни обещанието от първия си престой да вдигне титлата на България.

Ботев Враца също си върна футболисти, които са играли под ваше ръководство - Меси Биатомусока и Клери Сербер, а взе още и Ласа Ндиайе, Мартин Ачков и Илкер Будинов...

- Ботев привлече добри играчи, които очаквам бързо да се включат в основния състав. Меси е футболист, когото винаги съм харесвал. Работил съм отлично с него. С Клери Сербер също. Мартин Ачков от Септември го исках още по моето време в Ботев, но тогава не успяхме да го привлечем. Ндиайе, който преди беше в Арда, също ми правеше добро впечатление тогава. Имам високи очаквания и към Илкер Будинов. Като цяло отборът разполага с качество и очаквам да направи силна пролет.

ЦСКА - Ботев (Враца) 3:0, развой на срещата по минути
на живо

ЦСКА - Ботев (Враца) 3:0, развой на срещата по минути

Страхотни голове на Тибо Вион

Бяхте начело на Ботев в първия мач с ЦСКА през този сезон, когато тимът ви се опъна на червените, въпреки че отстъпи с 0:2. Как очаквате да се развие предстоящият сблъсък?

- ЦСКА има стил, който вече всички познаваме. Агресивен футбол със защита във висок блок. Разчитат на скоростта в атака. Все още им липсва обаче това, което феновете искат да виждат - доминация, повече притежание на топката, но това е работа на треньора. Ботев пък очаквам да продължи да разчита на тактиката от последните мачове през есента. Със сигурност ЦСКА е големият фаворит и не може да си позволи да губи точки срещу отборите от долната половина на таблицата.

Оправдано ли е напрежението, което се е нагнетило срещу Нестор Ел Маестро?

- Той има добра визитка и би трябвало да е нормално за него да работи под напрежение. Не знам дали на Запад са такива нещата, но в България и Бразилия е така. Ако запишеш два-три негативни резултати, вече се говори за твоята смяна. Но това зависи и от ръководството - да даде нужното спокойствие на терена. Но мисля, че напрежението върху Нестор Ел Маестро не е от сега, а от преди. Щом си начело на ЦСКА, трябва да си наясно с това.