ЦСКА игра сравнително добре в дербито срещу Лудогорец на "Българска армия" в края на април, въпреки че отстъпи с 0:1. След това възпитаниците на Саша Илич затвърдиха възхода си и записаха три поредни победи срещу Хебър, Ботев (Враца) и Черно море, като влизат в приповдигнато настроение в предстоящия нов сблъсък с разградчани.

31-кратните шампиони имат поводи за оптимизъм и на база статистиката, и по-специално - нумерологията. Досега "червени" и "зелени" са се срещали три пъти на 20-то число, като столичани нямат загуба, а именно от този ден от месеца датира и последната им победа над орлите - 1:0 на 20 декември 2021 г. с гол на Юрген Матей в последния четвърт час.

Саша Илич срещу Лудогорец за седми път

Саша Илич срещу Лудогорец за седми път

Като футболист и треньор

На 20 септември 2020 г. пък ЦСКА отново играе силно срещу Лудогорец, като постига обрат от 0:1 до 2:1 на "Армията", но в крайна сметката двубоят завършва 2:2 след късно попадение на Ихинио Марин. Единствената досега среща между двата тима на 20-о число в Разград пък се провежда именно на 20 май - датата и на предстоящия дуел. В плейофите през сезон 2016/17 в мач без значение настоящите претенденти за титлата правят равенство 1:1.

Армейците, които иначе имат най-негативен баланс в историята си именно срещу Лудогорец, имат равни показатели с орлите, когато става дума за мачовете през месец май. Единствената им загуба тогава датира от 2012 година, когато стартира и хегемонията на разградчани. В следващите 5 двубоя през месеца ЦСКА не допуска поражение, а постига и най-голямата си победа срещу този съперник - 4:1 на 12 май 2021 г. Останалите 4 двубоя пък завършват наравно, като 3 от тях са в София, включително и на националния стадион "Васил Левски" на 70-годишния юбилей на червените, а гол така и не пада.

Предстои да разберем дали армейците ще успеят да запазят позитивните тенденции и дори да ги подобрят, или Лудогорец ще сложи край на тях.

Лудогорец - ЦСКА 2:2 (Развой на срещата по минути)
на живо

Лудогорец - ЦСКА 2:2 (Развой на срещата по минути)

Развой на срещата по минути