Густаво Кулма ще стартира като централен нападател за ЦСКА при визитата на пловдивския Локомотив днес.

Играчът на ЦСКА няма гол от точно 13 часа насам. Кулма, който почти сигурно ще действа на върха на атаката, е в серия от 780 "сухи" минути. В този период той бе използван по фланга и като централен нападател. Любопитното е, че въпреки неудачите пред гола колумбиецът остава най-резултатният футболист на ЦСКА със своите 5 попадения в Първа лига.

Последното му обаче датира отпреди повече от 4 месеца. Кулма оформи крайното 2:0 срещу Нефтохимик в Бургас на 1 декември 2016 г. Тогава той размени пасове с Преслав Йорданов и с удар по земя от около 10 метра се разписа.

Разкъсваният от скандали Локомотив (Пловдив) приема ЦСКА днес

Разкъсваният от скандали Локомотив (Пд) приема ЦСКА днес

Среща, която определено е трудна за предвиждане

Другата опция на Стамен Белчев за върха на атаката в лицето на Кевин Кубемба пък изобщо не е пращал топката в мрежата, откакто се присъедини към ЦСКА през зимата. Конгоанецът записа участие в 7 от 8-те пролетни мача, като има 371 минути на терена. И той като Кулма бе използван на върха на атаката и по фланга, пише "Тема: Спорт".

Стамен Белчев: Не е достатъчно само да казваме, че сме по-добри от Локомотив (Пловдив), ще се наложи и да го докажем

Стамен Белчев: Не е достатъчно само да казваме, че сме по-добри от Локо, ще се наложи и да го докажем

"Когато има смяна на треньор, има по-добра мотивация в отбора"

През пролетта най-резултатни са Кирил Десподов и Руи Педро. И двамата вкараха по 3 пъти през 2017 г. Педро отбеляза два на Черно море в Каварна (2:0), а добави още един и срещу Берое (1:0). Десподов пък е като преобразен през втория дял от шампионата и вече се разписа в мрежите на Монтана (2:1), Локо (Пд) (1:1) и Черно море (3:1).