Снощи беше лепнато петно върху ЦСКА, което ще остане завинаги. В цял свят отразиха бруталното поведение на групата побеснели ултраси, които нападнаха и физически главният мениджър на клуба - Стойчо Стоилов. Не спират упреците към мен от привърженици, че защитавам Стоилов в мои текстове. Аз пък не спирам да не разбирам как така при успехи на ЦСКА заслугата е на всички, само не на главния мениджър, а при издънки винаги той е мишената.

Да потърсим логиката у това фенско мислене. Да опитаме да разберем тези фенове на ЦСКА. Които си втълпяват нещо в главите и се озлобяват все по-силно към определени хора на "Армията". Сега са решили, че ръководството иска да изгони Любослав Пенев. Въпреки, че същото това ръководство заяви в прав текст на сайта на клуба, че е твърдо зад треньора. Едва ли не иска да го махне Стойчо Стоилов. Нищо че именно той го върна и заложи главата си в торбата. Тогава драмите бяха заради раздялата с Бруно Акрапович. Сега са да не се пипа Пенев. Напрежението ескалира, а едва ли има човек в ЦСКА, който не иска легендата Любослав начело на отбора. Къде е логиката?

Снимка 540045

Източник: dsport.bg

"Червените" бяха разгромени от Лудогорец д 4:0 и не показаха никакъв футбол. Тогава Пенев беше изпратен с бурни аплодисменти и скандиране на името му. Футболистите също, и с викове "винаги верни". След мача треньорът заяви, че е само спорт и не трябва да се правят драми. Е, феновете, които го боготворят, не го послушаха. Снощи сътвориха не драма, а драмище. И то при положение, че има реванш с Лиепая, която е отворен. Въпросът е защо всичко се случи точно сега? Чета разни несериозно мнения, че Гриша Ганчев накарал Стоилов да отиде към съблекалните, за да стане проблем и да има повод да си тръгне от ЦСКА. Едва ли на Ганчев му трябва повод. Всеки само избира къде да бъде, къде да дава парите си и кога да спре да го прави. Феновете на "червените" изгониха и Васил Божков през години, после Александър Томов... Не е за първи път. И се продължава с мантрата "ЦСКА винаги ще го има, ЦСКА може без всеки". Ок, скоро може да разберем дали е така.

Феновете са твърдо зад Любо и в това няма нищо лошо. Но поне да се вслушват в думите му. След мача с Лиепая каза, че отборът му е играл много добре и е липсвал само голът. Пак беше изпратен с аплодисменти и скандиране на името му. В същото време крайни ултраси счупиха рекламно табло и нахлуха на терена. Запътиха се заплашително към футболистите. За щастие, само ги псуваха, не се стигна до физическо нападение, както стана със Стоилов. Къде е логиката феновете да са недоволни, когато Пенев казва как отборът играе много добре? Играчите уж бойкотирали треньора, а той доволен от тях... Къде е логиката?

Снимка 540061

Източник: LAP.bg

Вдига се вой до небесата за почти всеки изходящ трансфер. Най-много до момента за този на Али Соу. Който преди това също беше псуван и плют от привържениците. Сега пък изпратиха тъмнокожите футболисти с маймунски звуци, викове "маймуни" и призив да събличат фланелките. А в същото време подкрепят Пенев. Който днес на тренировката сигурно се е опитвал да обясни на играчите си, които харесва и от които е доволен защо тези, скандиращи името му и аплодиращи го всеки мач, псуват, обиждат и плюят подопечните му. Къде е тази пуста логика?

Нали помните една фраза от среща на фенове на ЦСКА с Цветомир Найденов - "като не е Гриша, ще е Цецо". Ами, чудесно! Както твърдят, за ЦСКА винаги ще се намери собственик. Е, от месеци насам единствената кандидатура е на Александър Томов, но нищо. Може пък той да се завърне за пореден път, цикълът да се завърти наново. Колко да плаши един фалит, когато вече е имало такъв? Ако съм на мястото на Гриша Ганчев, тръгвам си още днес. С всички хора от ръководството. Той обича спорта, не може без него. Най-добре да се насочи изцяло към борбата, където с право го боготворят. Там има истински мъже с морал, които са благодарни за помощта и я оценяват. Има ги и във футбола, сигурно, на са малко. Случилото се със Стоилов е връх на глупостта и не може да се продължава така. Днес започва Олимпиадата, снощи гледахме Лумпениадата. "Тука е така"...

Снимка 351116

Източник: LAP.bg

Не спират заплахите и към популярния журналист Георги Атанасов, и към мен (дори пожелаваха тежки болести на 5-годишната ми дъщеря). Това на вниманието на органите на реда. Които се държаха странно на "Армията" снощи. За визитата на Кирил Десподов имаше десетки полицаи във верига пред съблекалнята на Лудогорец, а снощи двама-трима пред тази на ЦСКА. При видимо ескалиращо напрежение. Други бяха около патрулките и обясняваха, "спокойно, там има колеги". Е, видяхме какво се случи. На футболен стадион в европейска столица. Видя и цял свят. Сега пак ни се смеят.

Така ли ще го караме? Странна Вендета, лазещи по земята футболни ръководители, изпратени с маймунски звуци футболисти и призиви за пребити журналисти... Било в името на ЦСКА... Годините си минават, ултрасите са в един и същи сценарий. Сменят се само прякорите. А каузата за гаменското поведение, заплахи и физическа саморазправа винаги е добре напудрена и гримирана - то било от любов към клуба. Къде е логиката в такова мислене и поведение? Как се говори за любов с демонстрирана омраза? Иди го разбери...

В цял свят отразиха грозните сцени на "Армията" от снощи

В цял свят отразиха грозните сцени на "Армията" от снощи

Вижте как