Петното от "Армията" очаквано обиколи света. Пак се пише за ЦСКА от чужди медии, но не с добро. Причината - гаменските прояви на част от феновете, които нападнаха главния мениджър на клуба Стойчо Стоилов. Псуваха го, бутнаха го на земята, плюха го и го замеряха... Така "събличането на Петев" вече бледнее пред изпълненията на "червените" ултраси. Наложи се униформени да влачат Стоилов към съблекалнята, за да не се стигне до по-сериозна саморазправа.

Всичко това предизвика сериозен отзвук в световните медии и бе отразено от издания в САЩ, Испания, Румъния и други държави.

"След разочароващото равенство 0:0 между ЦСКА и Лиепая феновете на домакините причакаха футболистите пред стадиона. Привържениците скандираха името на треньора Любослав Пенев, но обиждаха директора на клуба Стойчо Стоилов, който дори бе повален на земята", пише американското издание Newsbeezer.com.

Ето какво отразява испанското такова nuevoperiodico.com:

"Инциденти в София за Лигата на конференциите! Българските фенове изригнаха, полицията спаси директора Стоилов, а футболистите се страхуваха да напуснат стадиона!".

Румънските медии отразяват още по-мащабно случилото:

"Насилие в центъра на София! Футболистите на ЦСКА се барикадираха в съблекалнята и се разминаха с гнева на феновете, но не и спортният директор Стойчо Стоилов".

"Бившият български национал Стойчо Стоилов бе атакуван пред стадиона на ЦСКА. Полицията го спаси от линч!"

"Органите на реда спасиха Стоилов от бой пред "Българска армия" след равенство на ЦСКА в Лигата на конференциите".

Напрежението на "Армията" - от 1993 година до снощи

Напрежението на "Армията" - от 1993 година до снощи

Припомнете си другите подобни ситуации