От СДВР публикуваха днес снимки от нападението срещу 14-годишното момче с фланелка на ЦСКА в столичния градски транспорт. На тях се вижда как вандалите събличат момчето. Те са с качулки.

Ето какво пишат от полицията:

"СЛУЖИТЕЛИ ОТ СДВР И ОТ 01 РУ-СДВР УСТАНОВИХА И ЗАДЪРЖАХА ЧЕТИРИ ЛИЦА НАНЕСЛИ ПОБОЙ НА 14-ГОДИШНО МОМЧЕ В СТОЛИЧЕН АВТОБУС

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

- На 21.02.2020 г., около 20.00 часа, в гр. София, в автобус номер 404, е била отнета чужда движима вещ - червена на цвят тениска с емблемата на ЦСКА и червено на цвят горнище (анцуг), от владението на непълнолетния Р., с намерение противозаконно да бъде присвоена, като за това е употребена сила и заплаха - удар в областта на лицето и заплаха - извършителите се заканили на Р.: "махай дрехите веднага или ще те пребием!".

Снимка 468769

Източник: СДВР

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние са непълнолетните А., Д., Х. и Д. - съответно на 15, 15, 16, 17 години, които са действали като съучастници. Изготвено е постановление за привличането им към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение за извършено престъпление.

Снимка 468771

Източник: СДВР

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурорът е постановил задържане на четиримата обвиняеми за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Хулигани съблякоха момче с екип на ЦСКА в автобус

Хулигани съблякоха момче с екип на ЦСКА в автобус

Случката е станала по линия 404 между Подуене и Редута