Християн Петров е откритието на сезона в ЦСКА. 20-годишният централен защитник захапа шанса, получен от Саша Илич в началото на кампанията, и се превърна в твърд титуляр за червените, а заслужи и повиквателни за националния отбор.

Талантливият бранител говори пред "Тема Спорт" за голямата крачка, която направи в кариерата си, своите амбиции и излишно допуснатото си изгонване в първия пролетен кръг срещу Берое.

От малък ли си фен на ЦСКА или тази любов се зароди впоследствие? Вижда се страстта в очите ти, когато след победа отивате да се радвате с публиката...

- Да, моят баща е цесекар от дете. Нормално беше и аз още от малък да следя какво се случва с ЦСКА. И вече на 15 години, като дойдох в школата, още повече се запалих по клуба.

Как се стигна до преминаването ти от Локо Пловдив в ЦСКА?

- Тогавашният шеф на школата Стефан Яръмов ми се обади, проведохме няколко разговора. След това дойдох и видях базата и на "Българска армия", и в Панчарево, и реших, че това ще е най-правилната крачка в моята кариера. Исках това да е моят отбор в бъдеше.

Смени няколко треньори в ЦСКА, при кого се чувстваше най-добре?

- Със сигурност при Саша Илич се чувствам най-добре, тъй като неговото отношение към футболистите е много специално. Ние го чувстваме като един от нас. Като част от отбора, а не само като треньор. Така че без съмнение той е наставникът, при когото съм изпитвал най-голямо удоволствие да тренирам и играя.

Фенове на ЦСКА: Най е тъжно и най-много ни е жал - аморални и низши хора да ни говорят за морал

Фенове на ЦСКА: Най е тъжно и най-много ни е жал - аморални и низши хора да ни говорят за морал

От Трибуна Сектор Г