Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев отговори на въпроси на фенове. В подробно видео интервю пред официалния сайт той не спести мнение по най-важните и наболели теми.

ТОПСПОРТ ви предлага втора част от изказването му, в която той говори основно за Стойчо Младенов.

"Стойчо Младенов е уникален треньор, обаче. Ние имахме договорка с него, когато мои много близки приятели настояха да го сложа, аз го попитах най-малко 10 пъти. Той ми каза, че имаме уникални играчи. "Ще работим, ще надградим" и такива неща. Декември месец пред свидетели сме говорили с него. Той искаше да му вземем едно крило, а ние взехме две. Отделно...септември месец той поиска Мухар, Лам, Калоян Кръстев и тримата му бяха взети на секундата. Март месец разбирам, че нямал широчина в състава. Ок, това е негово право, но март месец...първо е затворил трансферния прозорец, второ - няма откъде да ги вземем. И трето, ние бяхме изтървали коня в реката. Отчитам, че януари месец е бил болен от ковид. Беше няколко дни в болница в Турция, платихме всичко по лечението. Аз такива мудни, тромави хора...да кажеш, че е един. И другата опорка. Че еди кой си, еди що си им казвал да правят.

Гриша Ганчев: Проблемът ми е, че не влизам в комбинации и много хора това ги дразни

Гриша Ганчев: Проблемът ми е, че не влизам в комбинации и много хора това ги дразни

"Много са коварни ударите"

Как ще ми пречи треньор, който побеждава? Не можаха да разберат някои, че много мразя да падам на футбол, на карти и на каквото се сетиш. Другото, което се сетиш. Друго нещо - коренна разлика след лагера в Банско. Тази топка почнаха да я ритат... Контузия след контузия. Не казвам, че някой е виновен. Просто факти. Никой не го е гонил. След мача със Славия каза, че си тръгва. Говорихме час и нещо. Насила можем ли да го държим? Да, икона, легенда, но на сила никой не можем да държим. Трябва едно единствено нещо да се разбере - ЦСКА е над всичко - над Гриша Ганчев и всичко. Да, клубът трябва да почита легендите си, но клубът е над всичко. В миналото време, те са получавали апартаменти, дали са много, но и клубът им е дал.

Колко легенди има Байерн (Мюнхен), ако всички се наредят да дават акъл и да са на хранилка, какво става с този клуб? Така, че моите уважения, респект към тези големи личности, но в крайна сметка - уважаваме ли отбора или не. Когато сме на заплата ни няма на мач... Не трябва да е така. На всичките сме им дали ВИП-карти, да ходят по мачове. Да се кефят или страдат с отбора, но в крайна сметка аз не знам как да се получи. Не става така. Винаги треньорите са били запознати с новите играчи. Тази опорка не знам кой я пусна, да е жив и здрав, но. В последните години, пандемията, никой не можеше да ходи. В Южна Америка беше трудно. Гарсес дойде с месец по-късно заради мерките.

Тези играчи, които са селектирани, всичко е гледано по някакви програми и така са взимани. Когато играчи са взимани, като са гледани е ясно. Сега набелязваме, гледаме. Тази опорка не върви. Бруно какво казва, че Варела не би го взел, ако зависеше от него. Той е там и го одобри тогава. Показахме му Бисмарк Чарлс - ок, седя на проби 20 дни. Мено Кох искаше "одма" да идва. Някой от клуба какво е виновен за това".