ЦСКА е много близо до разрушаването на хегемонията на Лудогорец и завоюването на първа титла от 2008 година насам. 2 кръга преди края на първенството армейците имат аванс от 1 точка пред разградчани.

Ако спечелят трофея, те имат нелоши шансове за рейд в Шампионската лига. Този сезон родният участник в надпреварата ще стартира от първия квалификационен кръг, независимо дали това са червените или Лудогорец (коефициент 21.000). Жребият за него е на 20 юни. ЦСКА ще бъде поставен, защото е с коефициент 13.000. Това означава, че тимът ще срещне поносими съперници. Има обаче и подводни камъни - сред непоставените е изненадващият първенец на Полша Ракув, шведският Хекен и румънският Фарул Констанца. Мачовете от тази фаза са на 11/12 и 18/19 юли. Останалите евентуални противници са Линкълн Ред Импс (Гибралтар), Клаксвик (Фар. о-ви), Динамо Тбилиси (Грузия), Партизани Тирана, Валмиерас (Латвия), Балкани (Косово), Ларне (Ейре), Хамрун Спартанс (б.а. - малтийците елиминираха Левски минали сезон в ЛК), Суифт (Люксембург) и Струга (Северна Македония).

Тобиас Хайнц отново тренира с ЦСКА

Тобиас Хайнц отново тренира с ЦСКА

Ще бъде на разположение за мача срещу ФК ЦСКА 1948

Жребият за втория квалификационен кръг пък е на 21 юни. В него армейците обаче няма да бъдат поставени. И ще могат да се паднат срещу противници като Динамо Загреб, Копенхаген, Молде или шампиона на Турция, както и с Ференцварош, Карабах, Слован Братислава, Шериф Тираспол и БАТЕ Борисов, които започват надпреварата като поставени от 1-ви квалификационен кръг.

Ако остане втори, ЦСКА ще играе в Лигата на конференциите. Там тимът ще започне директно от втория кръг, в който ще бъде поставен. И така ще бъде до мачовете от плейофите за влизане в груповата фаза.

КАЛЕНДАР ЕВРОТУРНИРИ

Дата Събитие

20 юни Жребий за 1 кв. кръг в ШЛ и ЛК

21 юни Жребий за 2 кв. кръг в ШЛ и ЛК

11/12 юли 1 кв. кръг в ШЛ, първи мачове

13 юли 1 кв. кръг в ЛК, първи мачове

18/19 юли 1 кв. кръг в ШЛ, реванши

20 юли 1 кв. кръг в ЛК, реванши

24 юли Жребий за 3 кв. кръг в ШЛ, ЛЕ и ЛК25/26 юли 2 кв. кръг в ШЛ, първи мачове

27 юли 1 кв. кръг в ЛК, първи мачове

1/2 август 2 кв. кръг в ШЛ, реванши

3 август 2 кв. кръг в ЛК, реванши