Бившият треньор на ЦСКА Георги Василев сподели мнението си за селекцията на тима. 

"В последните дни една от най-обсъжданите теми около ЦСКА е дали се бави селекцията, като определено се чуват критики към ръководството в тази насока. Моето мнение е, че проблемът не е толкова голям. Стойчо Младенов ясно показа, че има нужда от прибавяне на класа към отбора, но въпросът е дали може да се намерят толкова лесно търсените и правилните играчи.

Не бива да се рискува единствено с идеята да се демонстрира някаква активност на трансферния пазар, защото тогава вероятността от грешки е голяма. Още повече, че от привлечените през зимната пауза състезатели се очаква веднага да са готови да помогнат на тима, а в много случаи те се нуждаят от по-дълго време за адаптация. Армейците разполагат с достатъчен брой футболисти и може би самият треньор е преценил, че е по-добре да се концентрира върху това да им предаде своите идеи, отколкото да търси прибавяне на количество, което в много случаи не означава ширина в състава.

ЦСКА и Стал (Мелец) завършиха 1:1 в контрола

ЦСКА започна 2022 година с равенство срещу поляци

Голът за "армейците" отбеляза Калоян Кръстев

Все пак мисля, че има два поста, на които червените ще трябва да направят усилия да се подсилят. Това са позициите ляв защитник и разиграващ халф. Притеснително е, че Брадли Мазику отказа да преподпише договора си и ще си тръгне като свободен агент. Той е отличен футболист, който бе много полезен и в двете фази на играта. Проблемът е, че въпреки всички думи и обещания в много подобни случаи играчът не успява да е максимално ефективен. В последните месеци от престоя в даден отбор се появява момент на предпазливост и намаляване на риска от контузии. Мисълта вече е раздвоена, като съзнанието е на новото място. Възможно е да има и леко недоверие от страна на шефове, треньори и фенове. Именно поради тази причина в ЦСКА трябва да се опитат да осигурят качествен заместник на французина. Жеферсон бе привлечен за този пост, но той не се представи убедително и се справя далеч по-успешно в халфовата линия. Това ме кара да мисля, че той не е опция.

Другият невралгичен пост е този на плеймейкъра. Греъм Кери се справяше добре, но с оглед на изоставането в подготовката му и семейните проблеми е рисковано да се разчита само на него. Без да налагам мнението си, смятам, че добър ход ще бъде евентуален опит за връщането в тима на Тиаго Родригес, за когото стана ясно, че наскоро е станал свободен агент. Той се доказа на "Армията" и няма да има нужда от адаптация, а в същото време ще даде много опции на Стойчо Младенов, които са добре дошли за всеки наставник.

Лудогорец е по-активен на трансферния пазар, но тепърва ще се види доколко това ще им помогне през пролетта. В последните години разградчани винаги са привличали много играчи, плащали са сериозни суми за тях, но реално играта им не е това, което се очаква. Гледах мача с Висла Краков и макар да е само контрола, и то първа, се забелязват старите слабости. Отборът е далеч от стила, с който доминираше преди години, когато разполагаше с Марселиньо. По онова време те не изпускаха контрола през всичките 90 минути, играеха близо до наказателното поле на съперника и не му оставяха шансове. В момента са на приливи и отливи. Предвидими са и е много по-лесно за съперника им да се противопостави. ЦСКА показа, че не отстъпва в последния мач за годината и успя да победи. Смятам, че червените ще са по-силни през пролетта, защото Стойчо Младенов ще има необходимото време да проведе сам подготовката на тима. В Лудогорец продължават да са в етап на преход и това може да бъде използвано от армейците. Целта е напълно реална и постижима", коментира Гочето пред "Тема спорт".