Бившият треньор на ЦСКА - Георги Василев-Гочето коментира загубата на "червените" от Локо (Пд) с 0:2 и сподели мнението си относно евентуална треньорска смяна в отбора.

"В края на сезона този мач срещу Локомотив няма особено голямо значение. След няколко дни всички привърженици и отборът ще преживеят поражението от пловдивчани. На всички е ясно, че концентрацията е към Купата на България, където "червените" се изправят срещу Славия. Много важен мач и при успех над "белите" всичко това ще бъде забравено.

Стойчо Младенов ще говори пред медиите утре

Стойчо Младенов ще говори пред медиите утре

Треньорът ще даде пресконференция преди мача със Славия

В началото на сезона изявиха амбиции за шампионската титла, но това няма да се случи. Най-нормалното е да се опитат да защитят Купата на България, която вдигна тима през миналата година. Концентрацията е към този мач, но това, разбира се, не трябва да служи като оправдание.

В ЦСКА направиха промени през втората част, но това не помогна. При "смърфовете" има нови хора, смяна на треньора. Те се борят за седмата позиция и бараж за евротурнирите, а това е реална цел за тях. И в предишните кръгове ЦСКА не игра на необходимото ниво. "Червените" имат добри нападатели, но ако Кайседо не вкара, другите трудно стигат до попадение с удари от дистанция. Притискаха противника и добре държаха топката, но бяха мекушави и липсваше изненадата пред вратата на противника. От останалите нападатели виждаме епизодични прояви. Взеха нови халфове, но не може да кажем, че имат афинитет към попаденията.

Аз мисля, че за ЦСКА е много важен мачът със Славия във вторник и представянето на отбора в сравнение с мача с Локо ще бъде коренно различно. В "червените" редици имат проблеми и в защитата след контузията на Юрген Матай. Забелязва се липсата му и имат бели петна в тази зона. Стойчо Младенов е сериозен човек. Той е много амбициозен и с твърд характер. Не се притеснява от трудностите, а напротив, преодолява ги. Не мога да му дам съвет, защото той най-добре познава обстановката в отбора и играчите. Знае добре и какви са футболистите на Славия. Добре е, че мачът с Левски се пада след тази среща с "белите". По този начин ще бъдат по-концентирани в битката с играчите на Златомир Загорчич. После вече трябва да мислят за двубоя със "сините". И за двата отбора си мисля, че дербито не е на дневен ред предвид мачовете им през седмицата", продължи той пред "Мач Телеграф".

"Не мисля, че трябва да бъде освобождаван Стойчо Младенов. В края на първенството при конкретна реална цел пред отбора смяната на треньора не е гаранция, че ще е за добро. Тя няма да помогне на ЦСКА. В отбора няма нищо скрито, на всеки е даден шанс, за да няма разделение между играчите и най-вече за да напредне отборът. Треньорска смяна се прави само и единствено, ако си сигурен, че това ще помогне на отбора. Ако бъде сменен сега според мен ще е грешка", завърши Василев, който работи със Стойчо на "Армията" преди близо четвърт век.

Кайседо: ЦСКА е институция - отвори ми вратите за големи дела

Кайседо: ЦСКА е институция - отвори ми вратите за големи дела

"Ще кръстя дъщеря си София"