Головата машина на ЦСКА Жорди Кайседо говори ексклузивно за предаването "Код Спорт" по RING. Нападателят е концентриран в изявите си с червената фланелка и мечтае за нов трофей с "армейците". Но едновременно с това гледа и към световното първенство в Катар, на което ще участва с родината си Еквадор. Предлагаме акценти от интервюто:

Честито класиране на Мондиал 2022, сеньор Кайседо! Няма спор, че изтеглихте сравнително добра група с Нидерландия, Сенегал и Катар. Как виждате шансовете да продължите напред?

- Паднаха ни се сериозни съперници и сега знаем, че трябва да работим още по-здраво. Групата е такава, че ни позволява да излезем от нея. Трябва да направим необходимото и мисля, че можем да прескочим към фазата на елиминациите.

Дойдохте в ЦСКА преди 15 месеца. Вярвахте ли тогава, че ще стигнете до финали на Мондиал?

Стойчо Младенов ще говори пред медиите утре

Стойчо Младенов ще говори пред медиите утре

Треньорът ще даде пресконференция преди мача със Славия

- Да. Още от началото на моята кариера винаги съм вярвал, че ще играя в националния отбор. Винаги съм се подготвял за това да бъда национал и съм тренирал по възможно най-добрия начин за тази цел.

Колко важен се оказа ЦСКА в живота ви?

- Много важен е ЦСКА. Много! Това е институция, която реално ми отвори вратите за големи дела. Не бях в най-добрата си форма, когато играех в Бразилия, а ЦСКА от първата минута ми даде най-доброто. Почувствах от самото начало загрижеността на всички към мен. Собствениците, треньорският щаб, изобщо всички в клуба ми помогнаха при адаптацията. Благодаря и на феновете, разбира се! Много съм доволен в ЦСКА и се надявам да показвам това и да се отблагодарявам всеки път, когато съм на терена.

Работихте с трима различни треньори в ЦСКА - Бруно Акрапович, Любослав Пенев и Стойчо Младенов. При кого се чувствате най-силен и полезен?

- Бруно ми помогна много при адаптацията, оказа ми доверие. Пенев също работи добре с мен. Той е бил голям нападател и ме учеше как да бележа с глава. А с идването на Стойчо Младенов започнах да давам може би максимума от себе си като нападател. Мисля, че мога и още и смятам, че г-н Младенов е тук, за да ми помогне. След идването си в отбора той промени много неща. Помага ми наистина много, за да мога да извлека най-доброто от себе си в играта.

Бихте ли идвали, например, на гости в София?

- Естествено. Имам желание моето семейство един ден да посети София, да се запознае с тази прекрасна страна. Дори - мислил съм си го, не знам дали ще стане реалност - сега, когато ми предстои да стана баща, да кръстя детето си София, заради всичко, което ми даде този град.