Бившият наставник на ЦСКА - Георги Василев, сподели очакванията си за представянето на ЦСКА през пролетния дял от надпреварата в efbet Лига. Гочето е на мнение, че формата на Тобиас Хайнц ще е решаваща за "червените".

"След дълга почивка българският футбол вече се буди от зимния сън и навлиза смело в може би най-важния период за цялата година. Подготвителният процес обикновено остава извън погледа на обикновения фен, но всъщност е с фундаментална роля за всичко, което предстои в месеците след това. Особено през зимата. Календарът у нас е такъв, че първенството сериозно се разкъсва някъде около средата си и на практика се подновява при доста различни условия и обстоятелства, свързани с участниците в него. И получилата се пауза е достатъчно дълга, както за почивка на футболистите, така и за провеждане на пълноценна подготовка. Която в България на практика служи за цялата година, защото пък прекъсването между сезоните е доста кратко. Затова и сега е моментът, когато отборите трябва да натрупат физическа мощ, а в същото време треньорите да наблегнат на тренировъчно-обучителния процес.

С такава заявка влезе и Нестор Ел Маестро, който обяви, че ще търси по-добра игра от ЦСКА в сравнение с есента. Защото тя още в самото си начало започна с перипетии на "Армията" и с изключение на кратък период по средата, така и не донесе нужната увереност на феновете, че тимът е готов да се пребори с конкуренцията за титлата. Много за кратко надеждите се повишиха, атаката работеше, но скоро след това тази офанзивна мощ се притъпи и така и не се намери решение как този проблем да се преодолее. Сега "червените" имат достатъчно време, а и начини, за да го постигнат. Един от тях логично е свързан с трансферния пазар, макар че по традиция през зимата по-трудно се намират качествени попълнения. Друг от тях обаче е да се подобри състоянието на Тобиас Хайнц. Защото норвежецът вече доказа, че разполага с голяма класа за родните стандарти и ако успее да се завърне към високата си форма от началото на сезона, на практика ще е като ново попълнение за ЦСКА. Именно неговата форма бе ключова за представянето на "армейците" през есента, а това няма да се промени и през пролетта, освен ако не бъде привлечен футболист със същия профил и солидни качества в халфовата линия.

Там Джонатан Линдсет става все по-опасен в противниковото наказателно поле и е доста борбен в средата на терена, но не може да донесе нужната фантазия в офанзивен план. Същото се отнася и за иначе динамичния Кареасо, който обаче не предприема пробиви с топка в крака, а вместо това бърза да се освободи от нея. Любопитно е, че най-често Амос Юга се опитва да разчупи стереотипа в атака. Силните качества на мощния опорен халф обаче са съвсем различни.

Затова и ако не бъде привлечен някой класен плеймейкър, именно възстановяването на формата на Хайнц се очертава като една от най-важните задачи на Нестор Ел Маестро за следващите седмици", заяви Георги Василев пред "Тема спорт".

ЦСКА смени съперници за контролите си в Турция

ЦСКА смени съперници за контролите си в Турция

Ето кои са новите