Главният архитект на София - Здравко Здравков коментира възможността ЦСКА да изгради нов и модерен стадион в Борисовата градина. Според него няма пречки "червените" да построят ново съоръжение на мястото на сегашното, при положение, че проектната документация отговаря на всички изисквания.

Ганчев за стадиона: Палтото е ушито, остава да сложим ръкавите

Ганчев за стадиона: Палтото е ушито, остава да сложим ръкавите

Босът беше лаконичен пред медиите

"Предстои обсъждане на плана на Борисова градина и на 13-и януари ще бъде представен пред обществеността. Планът е специфичен, но позволява изцяло да се реконструира стадионът, като се направи едно модерно съоръжение.

Изцяло във волята на спортния клуб е да направи проектната документацията така, че съоръжението да отговаря на изискванията на УЕФА. Спортният клуб трябва да представи съответното проекторешение, което да изясни вписването на стадиона в парковата среда.

Още 2019 г. е издадена виза за проектиране на стадиона. Въз основа на нея, футболният клуб може да изготви документацията, която да отговаря на всички изисквания. Стадионът на ЦСКА може да бъде предмет на проект, който да бъде внесен в направление "Архитектура и градоустройство". Всичко зависи от клуба - как те ще представят тази проектодокументация.

Инджов: Старият стадион ще бъде реконструиран, мечтата ми е септември да видя разрешението за строеж

Инджов: Старият стадион ще бъде реконструиран, мечтата ми е септември да видя разрешението за строеж

"Днес има доза оптимизъм"

Няма проблем, тъй като има издадена виза за реконструкция. Футболният клуб има своя "билет", за да направи проектната документация.

В Борисова градина има 4 спортни съоръжения, всички те са елемент на ПУП на Борисова градина. Единственото, което се изисква, е вписване на съоръжението в съществуващата "чашка" на настоящия стадион. Въпрос на взаимни уговорки между футболния клуб и спортното министерство е да се осъществи този проект.

Министър Василев за "Армията": Сега е ясно - може да се строи на терена

Министър Василев за "Армията": Сега е ясно - може да се строи на терена

"Запознал съм премиера с казуса - наеми, проекти, задължения, инвестиции"

Надявам се да се получи едно модерно съоръжение. Разчитам, че днешната среща ще промени начина на бъдещи разговори. Мисля, че нещата могат да се случат в кратки срокове.

Тези насипи са направени така, че с времето не могат да бъдат използвани пълноценно. Предвиждаме премахване на съществуващите писти, с възможност на тяхно място да бъдат издигнати трибуни. Стадионът трябва да бъде съобразен в съществуващата елипса.

По отношение на дърветата, които могат да бъдат засегнати - ПУП предвижда механизъм за тяхната защита. Нека видим проекта, сега не мога да гадая дали дърветата ще бъдат засегнати, или не. Предполагам, че всичко ще бъде направено така, че да се съобрази с всички изисквания".

Важните разговори за бъдещето на "Българска армия" приключиха
Обновена

Важните разговори за бъдещето на "Българска армия" приключиха

Научете подробности